Elenin uspeh podsticaj mlađima

Sport

Četrnaestogodišnja Elena Bradić na Svetskom prvenstvu za kadete u tekvondu osvojila je srebro. Članica Tekvondo akademije Kragujevac osvajala je mnogobrojne medalje na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima, a na svetskom kadetskom takmičenju u Sofiji, održanom od 28. do 31. jula, sa mlađom sestrom Đurđom, branila je boje reprezentacije Srbije i osvojila vicešapionsku titulu. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, za Elenu i Đurđu Bradić i njihovog trenera Slavka Germanca upriličili su prijem.

  • Elenin uspeh je veliki posebno kada videte devojčicu od 14 godina koja uspela da napravi takav šampionski rezultat, a na sve to gledam i kao roditelj jer sam otac tri ćerke, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Elena kaže da joj je ovo takmičenje bilo prvo na kojem je predstavljala boje zastave svoje zemlje a ne sebe.

  • Time sam ostvarila ono što sam zamišljala kao mala. Zahvalna sam treneru, klubu, roditeljima i svima koji su me podržali na putu do medalje, dodaje Elena a za planove kaže da će nastaviti i dalje da radi i osvaja nove medalje.
  • Iza ovog rezultata stoji veliki i naporan rad. Tekvondo akademija u Kragujevcu postioji već pet godina i od samog početka nismo pravili pauze, ni odmore a kad se to sjedini sa talentom i željom ovakvog takmičara, rezultat mora da bude visok, kaže Slavko Germanac, majstor tekvondoa i trener u klubu.

Inače, Tekvondo akademija je pod pokroviteljstvom grada Kragujevca krajem prošle godine bila domaćin Prvom međunarodnom tekvondo turniru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.