Energetika kreće sa grejnom sezonom ranije

Društvo Grad

Zbog najavljenih nižih temperatura, kragujevački radijatori će biti topli već za vikend. Energetici ističu da su oni već spremni za grejnu sezonu, koja će ove godine početi ranije.

U gradskoj toplani kažu da su obavljeni su svi neophodni radovi na sistemu i da su na vreme nabavljene potrebne količine energenata, a cena grejanja se neće menjati.

U toku je izrada projekta za uvođenje kotlova na gas, vrednog 18 miliona evra. Projekat uključuje i rešavanje pitanja pepelišta u krugu toplane. A dok se projekat ne realizuje, na matičnoj lokaciji i dalje će u funkciji biti kotlovi na ugalj.

U skladu sa odlukom lokalne samouprave o toplotnom snabdevanju, gradska toplana je obavezi da pre početka grejne sezone izvrši tople probe. One će ukazati na eventualne nedostatke i probleme na mreži.

U Energetici kažu da su uvek dostupni građanima za prijavu kvarova. Grejna sezona svake godine zvanično počinje 15. oktobra.

Uslov je da dve večeri zaredom u 21 sat temperatura bude niža od 12 stepeni.

Zbog najavljenih niskih temperatura, iz kragujevačke Energetike poručuju da će korisnici daljinskog grejanja već ovog vikenda u svojim domovima imati tople radijatore.

izvor: portal B92
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.