EPS ZAPOŠLJAVA MLADE STRUČNJAKE ŠIROM SRBIJE

Društvo Grad

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije saopštilo je da je objavilo konkurs za zapošljavanje 163 visokoobrazovana stručnjaka, među kojima će šansu za prvi posao dobiti 62 mlada diplomca bez radnog iskustva.

Konkurs predviđa zaposlenje na određeno vreme do dve godine za 47 inženjera mašinske struke, 43 elektro inženjera, 20 rudarskih inženjera, 10 informatičara, 12 visokoobrazovanih stručnjaka građevinske, devet geodetske, pet geološke, kao i dva tehnološke struke, 12 pravnika i po jednog hemičara, ekonomistu i psihologa.

„Osnovni kriterijum za izbor i selekciju kandidata koji će dobiti prvi posao biće uspeh na fakultetu, jer EPS želi da mladim, obrazovanim ljudima pruži priliku da grade svoju budućnost u Srbiji i pokaže da se poštuju prave vrednosti – znanje i uložen trud“, navodi se u saopštenju.

Poslovi su ponuđeni na lokacijama širom Srbije, a najviše radnih mesta otvoreno je u opštini Lazarevac, ukupno 51, zatim sledi Kostolac sa 38 mesta.

Na konkursu se traži i 25 stručnjaka u Beogradu, 18 u Obrenovcu, po pet u Surdulici i Negotinu, po četiri u Novoj Varoši i Kladovu, tri u Pirotu, po dva u Čačku, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti. Po jedno radno mesto otvoreno je u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu.

Prijave na konkurs mogu se dostavljati isključivo preko sajta poslovi.infostud.com. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno do 19. septembra 2018.

„Kao jedan od 10 najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji očekujemo veliki odziv mladih na konkurs. EPS je najveće preduzeće u Srbiji sa velikim brojem stručnjaka u različitim oblastima, a za mlade je to jedinstvena prilika da na najbolji način primene i unaprede znanja stečena na fakultetima“, rekao je vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.

Dodao je da EPS realizuje velike investicione projekte koji treba da značajno unaprede elektroenergetski sistem Srbije, i da je cilj preduzeća da modernizacijom i ulaganjima doprinese stvaranju boljih uslova za život i poslovanje, otvaranju novih fabrika i radnih mesta.

„I ovaj konkurs kojim će EPS obnoviti svoje kadrove dokaz je da radimo na tome da mladi ne razmišljaju da odu, već da uz posao i sigurnu budućnost ostanu u Srbiji“, rekao je Grčić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.