EU donacije za ugostitelje stigle i u Kragujevac

Doba korone Društvo Grad

Turizam i ugostitljstvo, grane su privrede koje su se suočile sa najvećim izazovom opstanka, od izbijanja pandemije COVID-19.

Jedan od glavnih izazova je kako pokrenuti ovaj sektor, a pridržavati se zdravstveno-bezbednosnih mera?

Donacijom od 662.000 evra (u vidu opreme i dezinfekcionog materijala), Evropska unija nastavlja da podržava ponovno pokretanje turizma i ugostiteljstva širom Srbije.

Deo donacije stigao je u Kragujevac. Zahvaljujući angažovanju Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, 15 ugostitelja dobilo je opremu i dezinfekcioni materijal. Odnosno UV lampe, raspršivače dezinfekcionog sredstva za ruke, dezinfekciona sredstva i dezo-barijere.

Pored toga, JKP Šumadija, dobilo je novu opremu. Odnosno, 3 atomizera na baterije, 2 atomizera na gorivo i 5 Foggera za javne površine.

„#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, projekat je koji finansiraju EU i Vlada Savezne Republike Namčke, a sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Svaki korisnik deo je dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“. Inicijative kojom se turistička preduzeća pozivaju da primene niz mera, kojima garantuju bezbednost gostima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.