Evropska noć istraživača i ove godine u Kragujevcu

Grad Kultura

Manifestacija Evropska noć istraživača, održaće se i ove godine, poslednjeg petka u septembru.
Cilj manifestacije je promocija istraživačke struke među mladima, učenicima i studentima, identifikacija i doprinos podizanju javnog ugleda istraživačkih i inovacijskih projektata i razvijanje ljubavi i interesovanja za nauku.

Pod sloganom „OZELENI NAUKOM“, ove godine govoriće se o klimatskim promenama, energetskoj efikasnosti, hrani, zaštiti životne sredine i kreativnoj industriji.

U petak, 24. septembra, u organizaciji Naučnog kluba Centra za obrazovanje Kragujevac i Centra za promociju nauke, uz podršku Prve kragujevačke gimnazije, i u saradnji sa našim dragim partnerima, učesnicima manifestacije, obeležićemo Noć istraživača u Kragujevcu, Toponici i Kraljevu.

  • Dođite da zajedno ,,ozelenimo naukom“ dvorište OŠ „Sveti Sava“ u Toponici, da se „napunimo energijom“ kroz društvene igre i tribinu o energetskoj efikasnosti u OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu, da pređemo na TI sa naukom kroz oglede i eksperimente koje su nam pripremili Institut za hemiju PMF-a u Kragujevcu, profesori i đaci Prva kragujevačke gimnazije, OŠ „Treći kragujevački batalj on“, OŠ „Moma Stanojlović“, i svi drugi naši dragi saradnici, na Đačkom trgu u Kragujevcu. A dok gledate kako se „pravilno rukuje hemijom“, topi kontinentalni led, i šta sve živi ispod kamenja reke Resave, imaćete priliku da ozelenite prirodu kroz radove na likovnoj koloniji, i čujete najuspešnije mlade pisce, pobednike literarnog konkursa „Ozeleni naukom“, navode organizatori.

Detaljne informacije o programu možete pronaći na internet strani Noć istraživača, kao i na zvaničnoj internet strani Centra za obrazovanje Kragujevac.

foto ilustracija preuzeta sa stranice Noć istraživača
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.