EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA U SRBIJI

Društvo

Trinaestu Evropsku noć istraživača, koja je ovog petka i subote održana u dvadeset šest gradova širom Srbije, obeležilo je veliko naučno druženje koje je samo u Kragujevcu privuklo 9.000 posetilaca svih uzrasta.

Prvi put ove godine Evropska noć istraživača odvijala se u pojedinim gradovima tokom dve večeri, a mali i veliki ljubitelji nauke bili su u prilici da kroz brojne sadržaje upoznaju srpske naučnike i njihove odvažne istraživačke zadatke, kao i da uz niz eksperimenata sami preispitaju značaj nauke u svakodnevnom životu.

Prema procenama organizatora Beograd je ove godine zabeležio rekordnu posetu u Evropskoj noći istraživača. Tokom dve večeri naučnoj avanturi na čak šesnaest gradskih lokacija pridružilo se 30.000 posetilaca.

Niš je ljubav prema nauci dokazao privlačeći izvanrednih 8.000 posetilaca tokom druženja u petak veče, dok je u Pomoravlju, sa sadržajima u JagodiniĆuprijiSvilajncuDespotovcu zabeleženo 4.500, a u Inđiji 1.500 poseta. Uzbudljivo je bilo i u LeskovcuNovom PazaruČačku i Smederevu, kao i u ostalim gradovima u kojima su poslednji septembarski vikend obeležile istraživačka znatiželja i radost.

Baš kao i prethodnih godina, svi sadržaji u okviru Evropske noći istraživača bili su i ovog puta besplatni za sve posetioce.

Noć istraživača na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu (snimak Dragana Miletić):

Publicerat av Драгана Милетић Onsdag 26 september 2018

Publicerat av Драгана Милетић Torsdag 27 september 2018

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.