Fijat ponovo na plaćenom odsustvu – razlog slaba potražnja i nedostatak radnika

Društvo Grad

Zaposleni u fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo i to do ponedeljka, 4. oktobra.

  • FCA je u septembru poizvodio automobile samo osam dana, a montažne trake su i ovoga puta zaustavljene zbog slabe potražnje modela fijat 500 L, rečeno je FoNetu u toj fabrici.

Pored smanjenog broja radnih dana u mesecu, smanjen je i obim dnevne proizvodnje u smenana, tako da se sada u prvoj i drugoj smeni dnevno proizvodi po 170 automobila. Prema nezvaničnim informacijama iz fabrike, dnevna poizvodnja automobila smanjena je zbog nedostatka radne snage koji je u septembru bio posebno izražen.           

  • Deo radnika se leči od kovida-19 i nalazi se na bolovanju, deo je u izolaciji zbog kontakata sa za inficiranim osobama, nekoliko desetina radnika je na radu u Slovačkoj, pa se u fabrici jedva „skrpi“ tim za celu proizvodnu liniju, rekao je izvor FoNeta.

Pored toga, na učestale prekide proizvodnje utiče i nedostatak branika, zbog višemesečnog štrajka zaposlenih u fabrici Fijat plastik.

FCA se nije oglašavao povodom najnovijeg prekida proizvodnje i njegovim uzrocima.

izvor: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.