FK „Sloga“ iz Desimirovca dobija stadion

Grad

Fudbalski klub „Sloga“ iz Desimirovca koji je skoro devet godina bio prinuđen da igra utakmice samo u gostima i trenira na tuđim terenima, konačno će dobiti stadion u svom selu. Radovi su počeli danas na licu mesta da isprate početak gradnje stadiona našli su se gradonačelnik Nikola Dašić, Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić, član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović i mnogobrojni meštani.

Izgradnju stadiona finansiraće grad Kragujevac. Vrednost prve faze radova za koje su dobijene sve neophodne dozvole i koja podrazumeva izgradnju fudbalskog terena je oko 20 miliona dinara. Projektom je planirana i izgradnja upravne zgrade, parkinga i tribine sa oko 350 mesta.

  • Danas, ne znam koliko su ljudi u gradu toga svesni, da bi neko ostao da živi na selu, pored osnovne infrastrukture, neophodni su i drugi sadržaji, pre svega sportski sadržaji, odnosno fudbalski tereni. Svako selo drži do svog fudbalskog terena, a ovaj desimirovački će ispunjavati ne samo potrebe FK „Sloga“ nego i sela u okolini. Ono što je, nažalost, neka istorija je, da je pre 9 godina, restitucijom, FK „Sloga“ izgubio svoj teren, koji je vraćen starom vlasniku. Danas, krećemo sa pripremnim radovima za izgradnju novog fudbalskog terena i mislim da se po licima prisutnih meštana vidi koliko to njima zaista znači, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Nedostatak stadiona u selu bio je najveća otežavajuća okolnost za FK „Sloga“ iz Desimirovca. Klub je osnovan davne 1934. godine i zahvaljujući entuzijazmu rukovodstva i članova kluba, pomoći meštana, uspeo je da prevaziđe najteže periode u svojoj istoriji.

  • Uvek se ima prijatelja za nenadanu situaciju. Mi smo se snalazili u obližnjim selima Resniku, Cerovcu, Grbicama, u gradu, na Arsenalovom stadionu, gde smo održavali treninge. Naš klub je nekada u staroj Jugoslaviji igrao vrlo kvalitetne lige, zonske lige. Bili smo jedino selo u saveznoj državi koje je igralo u saveznom stepenu takmičenja. Nadamo se da ćemo na novom terenu, koji zajednički budemo izgradili oformiti nekoliko selekcija, od pionira do seniora, što će biti naše blago za budućnost. Za sezonu, dve, nadam se da ćemo se naći tamo gde nam je i mesto, a to je zonski stepen takmičenja, kazao je Milorad Marković, predsednik FK „Sloga“ iz Desimirovca.

Izgradnjom stadiona, igrači FK „Sloga“ će dobiti dobre uslove za treniranje. Klub trenutno igra u Prvoj gradskoj ligi, a ambicije igrača i rukovodstva su daleko veće. Namera je i da klub postane kvalitetna regrutna baza mladih igrača.

  • Ulaganjem u sportsku infrastrukturu na seoskom području, nama nisu cilj samo bolji rezultat. Cilj je pre svega afirmacija sporta u ruralnim sredinama, i na tome posvećeno radimo. Sa odgovarajućom sportskom infrastrukturom, sigurno ćemo podići i nivo sporta u ovom mestu, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.