Folklorni ansambli na Sajmu turizma

Grad Kultura

Program Međunarodng sajma turizma i seoskog turizma, koje će biti organizovan od 24. do 26. novembra u hali Šumadija sajma u Kragujevcu, i ove godine biće upotpunjen nastupom folklornih ansambala iz Kragujevca ali i drugih delova Srbije.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, u četvrtak, 24. novembra, u 11 časova, spletom narodnih pesama predstaviće se Ženska pevačka grupa „Studenac“ Studentskog kulturnog centra Kragujevac. U istom terminu nastupa i Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Omladinski folklorni ansambl izvešće „Igre iz Šumadije“ a Dečji folklorni ansambl „Igre iz Lepenice“

Prvog dana sajma, u 15 časova izlagači i posetioci imaće priliku da uživaju u nastupu Kulturno umetničkog društva „Novo selište“ iz Bora. Članovi ovog KUDa, osnovanog 1999. godine nastupali su širom sveta a u Kragujevcu će izvesti igre okoline Beograda, Batrnjac, Šumadiju i Gružu.

Pesmama iigrama iz Čačka i Lepenice program Šumadijske čajanke u petak, 25. novembra, u 12 časova, upotpuniće i Srpski ansambl „Smilje“, koji od osnovanja 2005. godine nastoji da „na put lepote, zajedništva i čuvanja srpske tradicije izvede što više generacija mladih“. Na sajmu će igrom i pesmom prisutne provesti kroz našu Šumadiju.

Istog dana, u petak, 25. novembra, u 13 časova očekuje nas i nastup Kulturno umetničkog društva „Lepenica“koje će se prisutnima, kao i „Smilje“, predstaviti naplatou ispred hale. Kako i dolukuje u vreme tradicionalnog kuvanja šumadijskog čaja, publika će imati prilku da uživa u Zdravici i tradicionalnim narodnim pesmama iz Šumadije.

Poslednjeg dana sajma, u subotu, 26. novembra u 12 časova, tokom ceremonije proglašenja najuspešnijih izlagača, nabini u hali Šumadija sajma nastupiće KUD „Dukati“ iz Kragujevca. Omladinski ansambl predstaviće se igrama iz Šumadije, Srema i Leskovca.

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, biće održan od 24. do 26. novembra u Kragujevcu. Organizatori su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i Grad Kragujevac.

Radno vreme u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra, je od 10 do 18 časova, a u subotu, 26. novembra od 10 do 15 časova. Cena ulaznice je 100 dinara.

Tekst: Snežana Milisavljević
fotografija: Jovan Živanović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.