FRKA počinje – „Dobra priča” Filmske radionice Kragujevac

Kultura

FRKA – Filmska radionica Kragujevac izaziva pažnju i radoznalost iz godine u godinu donoseći nove nadarene snage iz cele Srbije, a u prilog tome govori i činjenica da Udruženje Forma kulture priprema njeno šesto izdanje, od 1. avgusta na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra. 

U fokusu ovogodišnje Frke je scenario, jer bez dobre priče, nema ni dobrog filma, tako da svi zainteresovani za ovogodišnju radionicu biće u prilici da iznesu svoje ideje i „ispričaju svoje priče”. Razvoj filmske priče, rad na scenariju, kreativni i stvaralački proces, istorija i teorija filma, kao i filmska kritika su teme o kojima će se govoriti na 2021FRKA.

Mentori – predavači radionice su eminentni scenaristi – Dunja Petrović i Petar Mihajlović, i filmski kritičari – Miroljub Stojanović i Saša Radojević. Svi oni će polaznike provesti kroz čari sedme umetnosti, razmeniti sa njima svoja znanja i iskustva i „obučiti” ih potrebnim veštinama kako bi svi oni naučili da pišu za film, da pišu o filmu.

„Svaka Frka je bila posebna i jedinstvena. To je neponovljivo iskustvo, jer je Frka mesto gde polaznici razumeju ogromnu energiju koja nastaje u stvaralačkom procesu filma, mesto koje odiše pozitivnom energijom i stvaralačkim elanom, mesto gde se pronalaze izvori novih inspiracija”, navode organizatori FRKE i napominju da je učešće na radionici besplatno, ali da je broj mesta ograničen, kao i da se svi zainteresovani mogu prijaviti putem mail adrese – frkakragujevac@gmail.com

Tradicionalno, FRKA se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca. 

FRKA traje 10 dana a do sada je kroz njene filmske radionice prošlo 150 polaznika, snimljeno je 15 kratkometražnih filmova i urađeno 30 originalnih filmskih scenarija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.