Gajić: Ko finansira Ćutu i kakva je uloga građevinskog predatora Galensa

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je ekološki aktivista Aleksandar Jovanović, zvani Ćuta, jedna od ličnosti koje se pojavljuju pre izbora i kojima je opozicija glavna meta, i upitao ko finansira Jovanovića.

„Jovanović je sam govorio da odlično poznaje novosadskog građevinskog predatora, vlasnika firme ’Galens’ Nebojšu Petrića. To je veoma čudno. Kako baš ’Galens’“, upitao je Gajić u emisiji televizije „Nova S“ u kojoj je učestvovao sa Jovanovićem.

„Mi znamo mnogo, postoje zanimljivi detalji, i videćemo kako će se stvari razvijati u odnosima unutar opozicije, tako da ćemo za sada ostati na onome što smo do sada rekli“, naveo je Gajić.

Gajić je, povodom protivljenja Jovanovića da na ekološkom skupu, održanom u subotu, 11. septembra, govori potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, istakao da Jovanović pokušava da „otme temu“ ekologije i zaštite životne sredine.

„To mu nećemo dozvoliti. Ekologija nije pitanje kojim se ekskluzivno bavi Jovanović i građani ne bi trebalo da se dele oko ekologije. Nije problem Aleksić, ali mislim da je reč o čistoj diskriminaciji, jer nisu pozvani ni drugi relevantni borci za ekologiju i protiv uništavanja životne sredine“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da funkcioneri Narodne stranke nisu prvi napali Jovanovića, nego su reagovali na njegove napade na opoziciju.

„Jovanović kaže da su ga napali predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Siniša Kovačević, a on je onda pozvao potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša. To nije logično“, rekao je Gajić, i dodao da nije postojao nikakav organizovani napad na Jovanovića, nego reagovanja na ono što je on izgovarao.  

Gajić je podsetio da su se 23 organizacije ogradile od Jovanovića, koga su nazvale „samozvanim ekološkim liderom“.

„Skup u subotu bi možda i bio ekološki protest da se na njemu nije odigrala kampanja nekih političkih stranaka, što je u redu, ali nemojte onda da se skrivate i da govorite da skup nema veze sa politikom“, rekao je Gajić.

Gajić je ocenio da subotnji skup „nije dovoljno uspeo“ i da je mogao da bude mnogo veći i mnogo jači.

„Bio je to antipolitički skup, što je mantra koju je uveo režim, kao ’samo nemojte da ima veze sa politikom’, a to zapravo znači ’nemoj da imaš veze sa opozicijom“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da „poštuje angažman“ Jovanovića na Staroj planini, gde se bori protiv gradnje malih hidroelektrana, ali da „nije našao vezu“ ekoloških problema i opozicionih stranaka koje je pominjao Jovanović.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke ocenio je da građani Srbije „ne razumeju u kakvoj državi žive i kakva mafijaška hobotnica upravlja državom“.

„Jedan od ambasadora najuticajnijih sila na svetu nam u neformalnim razgovorima poručuje da ne gubimo energiju na Rio Tinto jer ne možemo da uradimo ništa. Ide se na sistem svršenog posla“, zaključio je Gajić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.