Gavrilo večeras kreće za Mađarsku – Akcija završena obećanjem Ministarstva zdravlja

Društvo Grad

Na zvaničnoj stranici „Za Gavrilovu pobedu” upravo se pojavilo ovo saopštenje:

Dragi naši saborci,

bruji ne samo Srbija, bruji od Gibraltara do Moskve – USPELI SMO. Porodica večeras kreće za Mađarsku, a mi ćemo da slavimo. Hvala svima, svima VAMA, za bazare, licitacije, kutije, uplate, poruke, neizmernu podršku tokom ovog teškog perioda.

Hvala VAM od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila. Skupili smo dovoljno da pokrijemo gensku terapiju Zolgensmu, analize pre i posle primanja Zolgensme, i doziranje steroidima, odnosno 2.132.000 €. Na samom kraju, uključila se država. Ostatak novca od 370.000 €, snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna.

Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava. Mi u Mađarskoj otvaramo novo poglavlje, a vi pratite kako napredujemo. Još jednom neizmerno HVALA i puno ljubavi od nas za VAS.

Ps. Apelovali bi na državu da razmisli o dovođenju genske terapije Zolgensma u Srbiju. Mi smatramo da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje, stoji na kraju ovog saopštenja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.