Gile i Minidade u SKC-u

Kultura

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac u sredu, 29. decembra u 19 časova biće organizovano nesvakidašnje veče audio-vizuelne poezije „Gile i Minidade“. Reč je multimedijalnom eksperimentalnom programu koji je Narodna biblioteka Srbije zavela kao raznovrsnu građu.

„Kako drugačije definisati pretvaranje vizuelne u zvučnu poeziju nego kao svojevrsni alhemijski proces koji izmiče birokratskoj klasifikaciji kreativnosti? Da li je to avangarda i može li avangarda da postoji u HHI veku?“ poručuju organizatori.

Bez praznog pozivanja na minule eksperimente, u istom duhu u digitalnoj tehnologiji, u Kragujevcu je u prethodnom periodu radila umetnička laboratorija koja se upustila u potragu za novim prostorima tumačenja nadražaja iz stvarnosti.

Slike, zvuci, reči deluju zajedno izlivajući se iz emocije ulivaju se u svest. Sve što može poštom da se šalje, sve što može u prevozu da se sluša. Jedinstveni program, jedinstveno izdanje. Tako se radi u Književnoj radionici Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Pripremila: Snežana Milisavljević

Plakat: SKC Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.