Glasali gradonačelnik Dašić i funkcionerka SPS-a Slavica Đukić Dejanović (VIDEO)

Politika

Na biračkim mestima broj 12 i 13 u OŠ „Jovan Popović“ oko 11 svega nekoliko građana glasa. Uglavnom stariji građani, odnosno penzioneri, koji ne žele da prokomentarišu očekivanja i ishod referenduma. Predsednici komisija kažu da je izlaznost mala, ali da je još  uvek rano i da se veći odziv građana očekuje u popodnevnim satima.

Na biračkom mestu broj 12 pravo glasa ima 1.017 glasača, dok je do 11 časova izašlo svega 30-ak, priča za Glas Šumadije predsednik biračkog odbora, Milutin Dimitrijević. On navodi da je glasačko mesto otvoreno na vreme, i da nije bilo nikakvih problema od otvaranja u 7 časova. Prvi glasač pojavio se u  7 sati i 50 minuta.

Odmah pored, na biračkom mestu broj 13 pravo glasa ima 1.151 bira, gde je do 11 časova, svega 26 njih glasalo. Predsednik biračkog odbora, Bojan Radovanović kaže da nije zadovoljan sa izlaznošću, pogotovo jer je mali odziv mladih. Radovanović kaže da je biračko mesto otvoreno u 7 časova, i da su ispoštovane sve procedure i zaštitne mere kao i da sve protiče u najboljem redu.

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić glasao je u 11 časova na biračkom mestu broj 12, gde je rekao da svaki građanin treba da iskoristi svoje biračko pravo na svakom izboru i referendumu, i da se jasno izjasni o tome šta želi:

  • Ovo je osnov demokratskog društva. Da bismo većinom došli do neke odluke, danas imamo glasanje za referendum o izmeni Ustava. Izjašnjavamo se i o izmenama koje je preporučila i Venecijanska komisija. Radi se isključivo o pravosudnim stvarima. Na ovaj način izbacujemo politiku iz pravosuđa, naveo je Dašić.

Dašić kaže i da očekuje uspešnost referenduma.

Sva biračka mesta otvorena su u 7 časova i zatvoriće se u 20 časova, gde će se nakon toga prebrojavati glasovi.

U osnovnoj školi „Svetozar Marković“ glasala je i funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.