četvrtak, 23 marta, 2023
Naslovna > Društvo > GORDANA DAMNJANOVIĆ: LIKVIDACIJA ZAVODA JE PUT BEZ POVRATKA

GORDANA DAMNJANOVIĆ: LIKVIDACIJA ZAVODA JE PUT BEZ POVRATKA

Društvo Grad Video

Članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja dr Gordana Damnjanović rekla je danas novinarima da se „likvidacioni postupak ne može prekinuti, ne može vratiti u pređašnje stanje“:

  • Grad Kragujevac jedino može da pomogne tako što će da obezbedi primarnu zdravstvenu zaštitu za oko 30.000 ljudi koji su tu leče.

Podsetila je da je grad, preuzimajući osnivačka prava prošle godine, preuzeo i dugove. Smatra da lokalna samouprava ne snosi odgovornost za pokretanje postupka lividacije Zavoda za zaštitu radnika, jer je „konsolidovani račun“ dostavljan, ali niko nije imao informacija da poslovodstvo te ustanove ne podnosi završni račun. Rekla je i da je grad poslao „dopis Ministarstvu zdravlja o preuzimanju radnika“,  što znači da će gotovo svi radnici preći u kragujevački Dom zdravlja, ukoliko Ministarstvo da pozitivan odgovor.

– Nema razloga da odgovor bude negativan, kaže Gordana Damnjanović.

Na pitanje – kako je moguće da se nije znalo da poslovodstvo ne podnosi račun, pošto je direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski do izbora na tu funkciju bio odbornik Srpske napredne stranke, Damnjanović je odgovorila da je to „političko pitanje“.

  • Ovde nema namere. Od trenutka kada grad preuzima obaveze, sve je u redu. Prema Zakonu o javnoj svojini, zgrada je uknjižena i sve je čisto. Što se tiče zdravstvenih usluga – ništa se neće promeniti. Ništa se ne zatvara, ništa se ne gasi. Jedino će promeniti naziv i biće ogranka Doma zdravlja. Uostalom, od prvog januara naredne godine zdravstveni sistem će biti centralizovan, biće formirana mreža zdravstvenih ustanova.

Razlog za likvidaciju je nepodnošenje završnog računa za 2015, 2016 i 2017. godinu. Dat je rok od 90 dana, da se ovaj nedostatak otkloni, odnosno preda završni račun, ali to nije učinjeno. Zašto nije Gordana Damnjanović nema odgovor i tvrdi da prilikom preuzimanja vlasništva nad Zastavinom ambulantom grad nije imao takve informacije.

Odgovor Ministarstva zdravlja na dopis iz Kragujevca, odnosno konačna sudbina zaposlenih u Zastavinoj ambulanti znače se do kraja ove nedelje.

 

Tagovi:

1 komentar

  1. Moje udruzenje gradjana ne podnese zavrsni racun zato sto nemam nikakav promet preko racuna I nisam znao da je to krivicna prijava I privredni prestup zato sto nisam prazne obrasce predao,jos uveli elektronski sertifakt,potpis itd.Pazite ovo kad sam procitao niko ne odgovara nizasta ,koje je oovo posrnuce niko nije predavao APR zavrsni I nikom nista a mi obicni gradjani odgovaramo I sto na racunu nemamo nikakav promet.Skandalozno dali ima opozicije u ovom gradu da malo pojasne ovsj slucaj I da stanu u zastitu gradjana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.