Gordana Goca Bogojević dobija statuu u Kragujevcu

Grad Kultura Sport

Komisija za podizanje spomenika Grada Kragujevca, jednoglasno je prihvatila predlog za postavljanje statue Gordane Goca Bogojević ispred istoimene hale u Velikom parku, saopštili su inicijatori udruženje „Prvi Prvi na skali“ i Košarkaški savez Srbije.

Tačna lokacija i uslovi pod kojima će statua biti postavljena, odnosno finansiranje i konkurs koji će biti raspisan za postavljanje obeležja, tek ti trebalo da budu utvrđeni.

Kako se navodi u saopštenju inicijatora, potpredsednica KSS, Ana Joković, i osnivač udruženja „Prvi Prvi na skali“, Dejan Milošević, dostavili su 5. maja gradonačelniku Nikoli Dašiću inicijativu „Statua i Memorijal ‘Gordana Goca Bogojević’ u Kragujevcu“, na koju im je

  • Cilj Inicijative je da se statuom učini vidljivijim sportski put kojim je išla Goca, da se na njen uzorni lik i delo upute najpre mlađe generacije, kao i ostali Kragujevčani i posetioci Kragujevca, i da se godišnjim pomenom promoviše ženska košarka u njenom rodnom gradu, navode inicijatori.

Oni naglašavaju da bi ovim posthumnim odavanjem počasti, Grad Kragujevac doprineo tome „da nastavi da živi priča o našoj Divi košarke, a dan njenog rođenja – 20. maj – mogao bi da bude povod da se to obnaroduje“.

foto: Prvi Prvi na skali

Tagovi:

1 komentar

  1. Lepo. Dobija statuu a Stevovic hoce da joj otme halu i pretvori u odbojkasku. Vec smo se svi treneri pobunili jer se krije od javnosti ova informacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.