Gordana Matković: Đinđićeva Vlada probudila je veru i nadu u bolju budućnost

Društvo Politika

Na današnji dan, pre 21 godinu, formirana je prva demokratska Vlada u Srbiji, na čijem je čelu bio Zoran Đinđić.

  • Vlada Zorana Đinđića formirana pre više od 20 godina probudila je nadu i veru u bolju budućnost, donoseći promene, energiju i optimizam. Iz današnje perspektive, tih nekoliko godina izgleda kao kratak diskontinuitet u vođenju politike, načinu komunikacije sa građanima, ponašanju u medijskom prostoru, uspostavljanju kriterijuma kvaliteta i pristojnosti… Svi smo bili svesni velikog zaostajanja Srbije i teških sveobuhvatnih promena koje su morale da se sprovedu što pre, istovremeno sa uvođenjem najobičnijeg reda u devastiranoj državi. Na kraju se ispostavilo da je vreme bilo najvažnije. Zoran je ubijen samo dve godine nakon stupanja na premijersku funkciju, izjavila je Gordana Matković, ministarka u Vladi dr Zorana Đinđića i članica Građansko-demokratskog kluba Demokratske stranke.

Demokratska stranka razume težinu sadašnjeg trenutka, do koje mere je Srbija (ponovo) razorena i uzdrmana do temelja i koliko će vremena i žrtve biti potrebno da se država vrati na pravi put i društvo oporavi. Zato demokrate pozivaju sve građane, pokrete, udruženja i opozicione partije da zajedno preuzmemo odgovornost i da se izborimo za promene, a prvi korak na tom putu biće smena režima Aleksandra Vučića. Dužni smo da istrajemo i iznesemo promene, zbog građana Srbije koji zaslužuju da žive pristojnim i sigurnim životom i zbog uspomene na ideje i vrednosti koje je zastupao premijer Đinđić.

Tagovi:

1 komentar

  1. Jeste. I dozvolili su da se povampire Šešelj i njegovi najbliži saradnici Vučić i Toma Nikolić. Umesto da tada odgovaraju za sva zlodela (kao politički saučesnici i Miloševićeva nakaradna kvaziradikalska tvorevina) i direktni „promoteri“ pogroma i rušenja u ratovima devedestih, oni su se provukli „kao pas kroz rosu“ i danas vladaju ovom jadnom, kukavnom i bolesnom zemljom. Sve dok te osvedočene jahače apokalipse ne smestimo konačno na đubrište istorije neće biti boljitka za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.