Grad i Centar za promociju nauke nastavljaju saradnju

Grad

Predstavnici grada, Centra za promociju nauke Beograd i Centra za obrazovanje potpisali su Memorandum čime su, u narednih pet godina, ozvaničili nastavak postojeće uspešne saradnje.

Član gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić, izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Centrom za promociju nauke Beograd, koji je pre pet godina u našem gradu otvorio Naučni klub i time pružio mogućnost kragujevačkim đacima da van nastave razvijaju svoja interesovanja za nauku i ostvaruju kreativne ideje.

  • Grad Kragujevac ulaže napore i sredstva u promociju nauke i razvoj talentovane dece. U ovom trenutku intenzivno radimo na tome da ponovo razvijemo Regionalni centar za talente i stavimo ga pod ingerenciju Centra za obrazovanje, jer on podstiče našu najtalentovaniju decu i najbolje đake, priprema ih i finansira odlaske na takmičenja, kazao je Aleksić.

Naučni klub u Kragujevcu je osnovan pre pet godina sa idejom da bude mesto i kutak gde će se najmlađima na zanimljiv i praktičan način predstaviti i približiti nauka.

  • Sa ove vremenske distance mogu da kažem da smo u tome uspeli. Realizovan je veliki broj aktivnosti, a vrata kluba su uvek bila otvorena za predškolce i đake osnovnih i srednjih škola, kao i saradnike koji su kroz javne pozive Centra za promociju nauke ostvarivali svoje zamisli, kazao je direktor Centra za obrazovanje, Nikola Spasić, pod čijim okriljem funkcioniše Naučni klub.
foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.