Građani Brzana: Batočina se digitalizuje a nemamo vodu za piće

Društvo

U 21 Veku ljudi nemaju vodu za piće a uvodi se digitalizacija u opštini Batočina, počinje pismo upućeno Glasu Šumadije. U pismu se podseća da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić još 2016. godine na poziv građana, koji je upućen preko twitera, posetila selo Brzan i obećala da će vodovod biti u što kraćem roku izgrađen jer je voda u bunarima neispravna.

  • Sada je 2022 godina i vodovod još nije izgrađen, a građani piju, koriste za spremanje hrane i ličnu higijenu i dalje tu vodu iz bunara koja je neispravna. Takođe deca koriste tu vodu iz školskih bunara kao i druge javne ustanove u tom selu.
    Primarna mreža vodovoda je izgrađena 2018. godine i od tada ništa nije urađeno po tom pitanju. Predsednik Opštine Zdravko Mladenović je u svom dopisu Vladi RS od 13. januara ove godine naveo da je projekat za izgradnju sekundarne mreže vodovoda dostavljen Kancelariji za javna ulaganja ali da oni do sada nisu odgovorili i nisu obezbedili sredstva za završetak vodovoda, i ako ima obećanja Ane Brnabić da će vodovod biti izgrađen.
    Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je više od miliona dinara za izgradnja primarne distributivne mreže vodovoda za naselje Brzan u Batočini. firma „Telekomunikacija“d.o.o iz opštine Blace je izvodila radove, da li su ta sredstva pravilno raspoređena ostaje na nadležnima da utvrde.
    Iz svega napred navedenog može se zaključiti da vlast ne vodi brigu o ljudima i deci na selu jer se voda u bunarima i javnim česmama u selu ne kontroliše a obećanja se ne ispunjavaju. Dođu pred izbore obećaju kule i gradove i onda se izgube i ništa nema od toga, što znači da ih interesuje samo vlast a ne zdravlje građana i dece koja piju neispravnu vodu, piše u dopisu koji je Glas Šumadije dobio.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.