GRAĐANI IZVELI ŠERPE U ŠETNJU

Politika Video

Večeras je na Đačkom trgu kod Prve kragujevačke gimnazije održan prvi protest nakog ukidanja vanrednog stanja koji je organizovao Građanski otpor Kragujevca.

Predstavnik Građanskog otpora Kragujevca Nebojša Veljković rekao je da su se građani okupili kako bi nastavili proteste prekinute krajem februara zbog epidemije virusa kovid -19.

  • Cilj okupljanja je rušenje režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Ono što smo do sada radili sa prozora i terasa nastavljamo na trgu i ulicama. Ne razmišljamo ni o kampanji bojkota niti o bilo čemu drugom, već da ohrabrimo građane da slobodno iskažu svoje nezadovoljstvo, rekao je Veljković za Glas Šumadije.

Okupljeni građani su u 20:05 časova, u redovnom terminu akcije „Bukom protiv diktature“ vuvuzelama, bubnjevima, pištaljkama, sirenama, trubama i udaranjem u šerpe pravili jaku buku više od deset minuta.

Stotinak građana koji su se okupili na trgu raspoređeni u manjim grupama zbog odredbe o poštovanju socijalne distance od dva metra, nosili su maske i rukavice.

Na naše pitanje zbog čega je promenjen naziv građanskog protesta, Veljković je odgovorio da je to učinjeno zbog odluke rukovodstva protesta „1 od 5 miliona“ da učestvuje na izborima.

  • Mi smo se na taj korak odlučili da ne bismo stvarali zabunu kod građana, jer je kragujevački organizacioni odbor protesta ostao pri odluci da izbore treba bojkotovati. Saradnju nastavljamo sa Građanskim otporom iz Beograda: Srđanom Milivojevićem, Biljanom Stojković i Aleksandrom Puškić „bez ikakvih međusobnih obaveza i uslovljavanja, rekao je Veljković.

Nakon protesta, na poziv organizatora, građani su u koloni prošetali centralnim gradskim ulicama do zgrade suda, dok su ih sa prozora i terasa pojedini građani pozdravljali lupanjem u šerpe.

Protest i šetnju građana obezbeđivala je saobraćajna policija. 

Fotografije: Ivan Stojanović, Lazar Novaković
Tagovi:

2 komentara

  1. Shvatie da bez Radulovica,Noga ,Sevrlica,Dragasa nema sta da trazite kao.opozicija ,necemo.da radimo sa Djilasom I ekipom ,to je ista ekipa kao o Vuciceva samo su boje dresova razliciti nalogodavac im je isti tako da nemojte da lazete ljude,neka svi potpisu sto predlaze Nogo da krivicno I materijalno budu odgovarali za svoje pozicije tako jedino politicare mozemo potisnuti ,inace ovaj cirkus tange frange bez pravca I cilja obicna glupost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.