Gradonačelnik Dašić na Vavedenjskom vašaru

Grad

Na platou ispred Šumadija sajma danas je održan Vavedenjski vašar. Vašar je posetio i gradonačelnik Nikola Dašić koji je u pratnji direktora Šumadija sajma Aleksandra Lazovića razgovarao sa građanima koji, kako piše u saopštenju gradske informativne službe, „nisu krili iznenađenje što je gradonačelnik danas sa njima“.

  • Grad Kragujevac u saradnji sa Šumadija sajmom organizuje sada već tradicionalne vašare u cilju da proizvođači imaju priliku da prodaju svoju robu ali i da je građani povoljno pazare. Više sam nego zadovoljan organizacijom, ponudom i posetom, a vidim da su i brojni građani veoma zadovoljni što smo vašar izmestili iz centra grada kako bi se izbegle velike gužve, rekao je Dašić.

Prema rečima direktora Šumadija sajma Aleksandra Lazovića, podrška Grada i prisustvo gradonačelnika predstavlja satisfakciju u radu i „motiv je više da se radi bolje“.

Kao i svake godine na vašaru je bilo svega – od igle do lokomotive. Nameštaj, posuđe, alat, grnčarija, odeća, obuća, igračke i slatkiši. Ovogodišnji vašar okupio je u srcu Šumadije prodavce iz čitave Srbije.

Malo je poznato da je čuvena pesma Đure Jakšića „Otac i sin“ nastala upravo u Kragujevcu na jednom od ovakvih vašara, a objavljena je 1872 godine. „Vašar je bio a na vašaru, sablje, pištolji, arapski at, Tuniske kape, srebro i zlato, mletačka svila, ženevski sat“ ….

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.