Gradonačelnik Dašić pozvao Kragujevčane da Vidovdan proslave sa Vojskom

Grad
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, je pozvao Kragujevčane da Vidovdan proslave sa Vojskom, a poziv prenosimo u celosti:

Poštovani Kragujevčani, poštovani Šumadinci – dođite da proslavimo Vidovdan sa svojom Vojskom.
U ponedeljak 28. juna, sa početkom u 12,30 časova, prvi put u svojoj novijoj istoriji Kragujevac i Šumadija su domaćini centralne državne proslave Vidovdana. Tog dana građani iz svih krajeva Srbije odaće počast kosovskim junacima i slavnoj srpskoj vojsci.
Ujedno, prvi put u istoriji Kragujevca Vojska Srbije organizuje izložbu naoružanja i opreme. U okviru programa manifestacije „Otvoreni dan“ biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja. Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.
Ovog dana građani Kragujevca i Šumadije biće sa svojom vojskom.
Važno je naglasiti da je ovo jedinstvena prilika da se na najneposredniji način uvere u dostignuća, opremljenost Vojske Srbije u zaista fascinantnom prikazu naoružanja i opreme. Ali i da probaju vojnički pasulj, vide dresuru službenih pasa, da se najmlađi „maskiraju“ bojama kao pripadnici specijalnih jedinica, da sednu u trenažne simulatore najnovije generacije dronova.
Sve je spremno za jedinstveni spektakl kakav Kragujevac i Šumadija nisu videli.
Na ovaj sveti srpski praznik dođite sa svojom porodicom u Šumarice, kod stadiona „Čika Dača“ – da zajedno sa našom vojskom obeležimo državni praznik.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.