Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada obišli dežurne službe u novogodišnjoj noći

Grad

Gradonačelnik Nikola Dašić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović obišli su večeras službe koje dežuraju u novogodišnjoj noći – Policijsku upravu Kragujevac, Vatrogasno – spasilačku brigadu i Zavod za urgentnu medicinu.

  • Naše službe su kao i ranijih godine uvek u punoj pripravnosti i svi očekujemo da ćemo novogodišnju noć provesti bez velikih intervencija i da neće biti potrebe za njima, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.
  • Za novogodišnju noć Policijska uprava Kragujevac je obezdbedila dovoljan broj policijskih službenika koji su tu da na javnim mestima obezbede stabilan javni red i mir a za građane koji će veče provesti u restoranima i kafićima da se mirno i bezbedno provedu, rekao je Dragan Tomić, načelnik Odeljenja policije i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni prema sebi i drugima.

Iz Vatrogasno-spasilačke brigade poručuju građanima da budu bezbrižni i da se osećaju bezbedno jer su vatrogasci spasioci kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije u punom sastavu i spremno dočekuju novogodišnju noć.

  • U gradu je trenutno mirna i stabilna situacija, takav je bio i dan, veoma mali broj intervencija, kazao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije.
  • Želimo da takva noć i ostane ali ukoliko dođe do incidentnog događaja i potrebe za reakcijom, ekipe su spremne, rekao je Kočović i podsetio da je tokom 2022. godine ukupno bilo 1229 intervencija.

Jelena Tijanić, načelnica Službe hitne pomoći Zavoda za urgentnu medicinu kaže da je tokom dana bilo preko 35 ambulanti što je neuobičajeno veliki broj za poslednji dan u godini. Za novogodišnje noći dr Tijanić kaže da nema pravila i da je svaka drugačija, ali očekuje da će sve sprovedene kampanje o petardama, alkoholu i vožnji, uroditi plodom.

  • Spremno je pet ekipa, četiri su mobilne, jedna je u ambulanti i imamo dežurnu ekipu na Đačkom trgu tokom trajanja koncerta.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.