Gradonačelnik Kragujevca: Da istraga utvrdi ko je odgovoran za Tržnicu (VIDEO)

Društvo Grad

Nakon što je „pohvalio“ direktora JKP Šumadija Marka Vujnovića, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić saopštio je da će „bunkeri“ kod gradske Tržnice biti srušeni:

  • Kao Kragujevčaninu važno mi je da sačuvamo Tržnicu, jer ne bih mogao ovde da živim ako upropastimo ovakav objekat. Ovaj projekat mora da doživi promenu, Tržnica predstalja arhitektonsko dobro Kragujevca i nije nešto s čim bilo ko sme da se igra. A čitava struktura administracije igrala se u prošlosti sa ovim.

Dašić je rekao da je još u septembru podneo prijavu istražnim organima, ali „još uvek nema odgovora“.

  • Danas smo videli stravične greške u projektovanju, nadzoru… Mlečni paviljon je, recimo, ostao bez vode… Po projektu, moramo da obustavljamo radove, jer izvođač nije siguran da li će da se uruši zgrada… U i u državi i u lokalnoj administraciji postoje ljudi koji se bavi privatnim aranžmanima i poslovima a ono što urade za grad, urade traljavo. Voleo bih da istraga utvrdi ko je odgovoran za ovakav odnos prema Tržnici, rekao je Dašić i dodao da je JKP Šumadija zatražila od Građevinskog fakulteta u Beogradu da stav šta sa projektom.

Struka će, rekao je Dašić, odlučiti šta sa „bunkerima“, ali da oni „moraju da lete“, kao i da trošak njihovog uklanjanja neće da bude veliki. Nije odlučeno ni da li će garaža biti izgrađena.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.