Gradonačelnik Kragujevca i petorica pomoćnika

Grad Politika

Pomoćnici gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića su Aleksandar Milošević koji je zadužen za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Zoran Rajović za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, Stefan Jovanović za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i Boris Kovačević za međunarodnom saradnju, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca. Peti će biti Mirko Čikiriz koji će biti zadužen za verske zajednice, a još uvek nije postavljen na tu funkciju, jer je i dalje državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Aleksandar Milošević je diplomirani ekonomista, rođen u Kragujevcu 1979. godine. Radio je u Ministarstvu pfinansija, bio organizator za stručne poslove u kabinetu Nebojše Zdravkovića (Ujedinjeni regioni), šef kabineta Radomira Nikolića (SNS)…

Bivši demokrata, pa član Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića, Zoran Rajović pomoćnik je gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima. Završio je Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu i stekao zvanje diplomirani matematičar za računarstvo i informatiku. Radio je kao profesor u Mašinsko tehničkoj školi “Zastava“ u Kragujevcu i u OŠ “Đura Jakšić“ u Kragujevcu, čiji je direktor bio šest godina (od 2001. do 2007.) Za vreme vlasti Demokratske stranke (2007.-2014.) bio načelnik Šumadijskog upravnog okruga. Zatim član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje, nakon promene vlasti 2014. vraća se u obrazovanje i predaje matematiku, da bi 2017. godine postao pomoćnik Radomira Nikolića, a sada i Nikole Dašića.

Predsednik je Gradskog odbora SDPS Kragujevac.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom
Stefan Jovanović rođen 1994. godine u Beogradu. Završio studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu gde je stekao zvanje diplomirani pravnik.

U njegovoj biografiji piše da je za vreme studija obavljao razne dužnosti iz oblasti studentskog parlametarizma od predsednika studentske organizacije „Udruženje studenata prava“, člana Nastavno – naučnog veća i Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kao i predsednika Studentskog parlamenta. Na Krfu, Republika Grčka, 2018. godine bio organizator susreta studenata Pravnih fakulteta iz Kragujevca, Beograda, Niša, Novog Sada, Podgorice, Skoplja, Zagreba, Splita, Banja Luke i Sarajeva. Organizator više naučno – stručnih tribina iz oblasti prava kao što su „Dani pravnika“ koji se svake godine održavaju na Pravnom fakultetu, takođe seminara „U susret srpskom građanskom zakoniku“ održanog na Zlatiboru februara 2017. godine.

Stefanović je predsednik omladine Jedinstvene Srbije za teritoriju Republike Srbije, kao i član Izvršnog odbora stranke. U gradskom odboru Jedninstvene Srbije u Kragujevcu obavlja funkciju potpredsednike odbora.

Od 2018. do 2020. godine, zaposlen u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu na pravnim poslovima.

Pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju je Boris Kovačević, čija je lista Kragujevačka priča odbornike na izborima u Kragujevcu dobila kao manjinska. Rrođen je 1982. godine u Kragujevcu. Po zanimanju diplomirani pravnik. Pred odbranom je završnog rada na master postdiplomskim studijama Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Od novembra 2014. do juna 2016. godine obavljao funkciju člana Gradskog veća za vanprivredne delatnosti u Kragujevcu.

Od 2012. godine zaposlen u Lekarskoj komori Srbije na realizaciji programa kontinuirane medicinske edukacije i pravnim i opštim poslovima poput vođenja sednica organa RLKCZS i izrade predloga opštih pravnih akata.

Saradnik na programu reforme izbornog zakonodavstva u okviru Nacionalnog demokratskog instituta za međunarodne odnose, ispred kojeg je godinama bio angažovan kao trener i fasilitator iz oblasti razvoja i unapređenja demokratskih institucija i političkih komunikacija.

Poseduje licencu ovlašćenog medijatora Ministarstva pravde Republike Srbije za posredovanje u sporovima.

U poslednjih 15 godina, sticao različita radna iskustva u javnom , privatnom i civilnom sektoru.

Nosilac brojnih sertifikata, nagrada i stečenih znanja na raznim domaćim, regionalnim i međunarodnim programima, seminarima i kursevima, među kojima su i programi pod pokroviteljstvom Predsednika i Vlade Republike Srbije.

Tagovi:

4 thoughts on “Gradonačelnik Kragujevca i petorica pomoćnika

  1. Na Krfu je Stefan toliko izvarao studente da smo dobili desetogodisnju zabranu organizovanja Pravnijada. Znaci svi fakulteti iz regiona su glasali da KG ne pravi 10 godina koliko je dobro odradjeno. Brukaaaaa

  2. Nadala sam se da će Dašić drugačije birati tim, ali ako su pomoćnici svi do jedan političari, Dašić neće biti uspešniji od Nikolića a koliko je Nikolić bio uspešan to smo videli kad ni dinar nismo dobili za infrastrukturu za 5 godina. Ostaje još samo da se vidi koga će da stavi na mesto Glavnog urbaniste i direktora JP Urbanizma. Kako je krenuo da pravi tim, on će sigurno postaviti partijske poslušnike a kako nam je sa njima bilo svi znamo. Urušena Tržnica, Garaže u stambenim blokovima, Autobuska stanica pored jezera sa pticama i ruševine u centru grada i bespravna izgradnja. JP Urbanizam je izbačen iz izrade Prostornog Plana Srbije , za Gradskog urbanistu niko nije čuo dalje od Kragujevca a Milošević nikada nije rukovodio ni jednim kapitalnim projektom pa svakako ne može da mu pomogne oko te teme. Nek je sa srećom druže gradonačelniče !

  3. Nije ovo toliko loša ekipa. Možda zbog toga što u njoj nema Radomirovih „pravih“ naprednjaka. „Pravi“ naprednjaci uglavnom imaju sumnjive diplome (kao Radomir) i slabo poznaju oblast za koju su zaduženi (radi se o polupismenim diletantima). Što se tiče Dašića, on se nikako ne uklapa u dosadašnju kragujevačku naprednjačku sliku. Nije polupismeni diletant (bar po završenom fakultetu i radnom iskustvu) što je pozitivan pomak posle skoro šest godina naprednjačkog iživljavanja nad gradom i građanima. Doduše većina gradskih većnika mu je prilično „tanka“ po svojim sposobnostima i znanju (jer ih je Radomir odabrao), ali biće prilike da tu napravi izmene i dovede prave ljude koji će se ozbiljno baviti svojim poslom. U suprotnom će proći isto kao i Radomira koga je Vučić otkačio kako zbog lošeg vođenja grada, tako i zbog njegove nespremnosti (ili nesposobnosti) da bilo šta pametno nauči i to primeni u praksi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.