Gradonačelnik Kragujevca organizovao prijem za svetske juniorske prvake u vaterpolu

Grad Sport


Šestorica vaterpolista do 20 godina Vaterpolo kluba Radnički bili su deo reperezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu za juniore u Pragu osvojila zlatnu medalju.
Za mlade vaterpoliste, njihove trenere i predstavnike uprave kluba gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovali su svečani prijem.

  • Fantastičan je niz uspeha naših sportista i prezadovoljan sam što se iz dana u dan rukujemo sa mladim ljudima koji postavljaju sjajne rezultate, a kada reprezentaciju Srbije popuni šest igrača iz kragujevačkog Radničkog zlatna medalja je neminovna i ne možemo a da ne budemo ponosni, rekao je gradonačelnik Dašić. Kao Kragujevčaninu i roditelju pre svega, veliko je zadovoljstvo što danas, kada mladi ljudi u čitavom svetu nisu fokusirani ni na šta osim na kratke sadržaje na mobilnim telefonima i tabletima, još uvek ima mladih koji uz pomoć svojih veština grabe prema uspesima u sportu, ali i u drugim oblastima. Oni su, u vremenu kada postoji toliko opstrukcija, izuzetno fokusirani, motivisani i vredni i zato je veliko zadovoljstvo sresti se sa njima, kazao je Dašić.
  • Osvajanje prvenstva sveta veliki je uspeh za srpski vaterpolo i Vaterpolo Savez Srbije. Imali smo najduže pripreme što je na kraju i presudilo, a momci su od početka trudom, zalaganjem i sveukupnim radom zaslužili uspeh, kazao je trener VK Radnički i selektor juniorske reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović.
  • Nadam se da im je zlato velika nagrada i kruna rada od 2018. godine, od kada smo zajedno, a pre svega podstrek, jer su kako je kazao Urošević u planu Dejana Savića za budućnost srpskog vaterpola.

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije, koji je u VK Radnički Kragujevac već treću sezonu, Stefan Branković kaže da im je na prvenstvu najteža utakmica bio remi sa Španijom, posle koje je trebalo da se podignu i kao ekipa i kao pojedinci. Putevi su im se posle toga otvorili i savladali su ekipe Hrvatske, Mađarske i Italije. Na puta ka osvajanju zlata, najveći uzor i vodilja, ističe Branković, bila je zlatna medalja naših seniora na Olimpijskim igrama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.