Grupa kragujevačkih profesora okupila se večeras ispred Prve gimnazije u znak podrške koleginici iz Trstenika

Društvo

Grupa kragujevačkih profesora okupila se večeras spontano na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije kako bi dala podršku koleginici iz Trstenika.

Predstavnica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Ljiljana Miletić za Glas Šumadije kaže da je okupljanje bilo spontano, ali da je Unija pozvala sve sindikate da 1. decembra obustave nastavu u školama.

Unija sindikata prosvetnih radnika tražiće i izmenu Pravilnika o bezbednosti zaposlenih u školama, jer su nastavnici sve češće izloženi nasilju, kao i da prosvetni radnici dobiju status službenih lica.

Podsetimo, profesorki Tehničke škole iz Trstenika, đaci su 9. novembra nasred časa izmakli stolicu, pustili je da padne, sve to snimali i smejali se. Napadnuta profesorka engleskog jezika ispričala je za „Novosti“ da su tog dana tri učenika kasnila na čas, a kada su se priključili nastavi, došlo je do incidenta. Rekla je da nije mogla da očekuje to što se desilo i da je samo pitala učenika zar ne zna da nije pristojno da stoji nekome iza leđa, a on je u tom trenutku izmakao stolicu.

Profesorka se trenutno nalazi na bolovanju, a protiv trojice učenika pokrenut je postupak.

Predstavnica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Ljiljana Milović za Glas Šumadije ka

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.