„Hrana iz kraja“ – prvi gradski sajt za prodaju domaćih proizvoda uskoro počinje sa radom

Grad

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika, počeće sa radom prvi gradski sajt za prodaju domaćih proizvoda pod nazivom „Hrana iz kraja“ koji se nalazi na adresi www.hranaizkraja@kg.rs – najavila je Danka Andonovski, član komisije Privremenog organa grada Kragujevca.

Sajt je napravljen u saradnji Grada Kragujevca, odnosno Gradske uprave za razvoj i investicije sa Centrom za strna žita i razvoj sela i eKG Info Data i predstavlja još jedno od smart city rešenja u našem gradu.

Ovo je prvi gradski sajt preko koga će se vršiti prodaja prehrambenih proizvoda koji se proizvode u poljoprivrednim gazdinstvima u okolini Kragujevca. Projekat je dvosmeran, sa jedne strane usmeren na potrošače, na građane Kragujevca koji će moći u par klikova da obezbede zdravu i prirodnu hranu sa našeg područja, a sa druge strane usmeren je ka poljoprivrednim proizvođačima i gazdinstvima koji sebi obezbeđuju jedno novo tržište. To novo tržište čine ljudi koji su prezauzeti, koji imaju previše obaveza da bi izlazili u nabavku na zelenu pijacu. Na ovaj način, pozivajuće se na Pravilnik o kupovini na kućnom pragu, koji proizvođači treba da zadovolje, oni mogu da kupe domaće proizvode. Sajt počinje sa radom neposredno pre Nove godine, pa će građani za novogodišnje i božićne praznike moći da kupuju prirodne proizvode tako da će se oni naći na njihovim prazničnim trpezama – kazala je Andonovski.

Zorica Jestrović, direktorka Centar za strna žita i razvoj sela istakla je da je ideja sajta povezivanje kupaca i prodavaca, odnosno manjih gazdinstava koja nemaju velike viškove proizvoda.

Težnja je da se zdrava hrana sa što manje pesticida ponudi svima onima koji nemaju puno vremena da idu na pijace, a žele da se hrane zdravo. Cilj nam je da se na ovaj način stvori prijateljstvo i neka trajna saradnja kupaca sa gazdinstvima iz okoline Kragujevca i Šumadije – kazala je Jestrović.

Tagovi:

2 thoughts on “„Hrana iz kraja“ – prvi gradski sajt za prodaju domaćih proizvoda uskoro počinje sa radom

 1. Adresa http://www.hranaizkraja@kg.rs nije ispravna i validna.
  Sto se tice navedene vesti ocigledno da je kreativnost i strucnost u gradu Kragujevcu posrnula toliko da se na ovakav nacin sprovodi upotreba digitalnih mogucnosti.
  A da, trebaju ovi iz lokalne uprave i KG Info Data, kako kazu nase babe, da vezbaju na kompijuterima.
  (Dodatni dokaz nestrucnosti i nemanja iskustva cak i za elementarne stvari)

 2. Ovo je web adresa:
  https://hranaizkraja.kg.rs/
  Sajt radi ali je test fazi.
  Mazanje ociju pred izbore.

  Novinari, kako je vama ovo promaklo?
  Bar vi znate da se @ ne koristi u imenu sajta. To je za e-mail.
  Uvek proveri vest pre objave!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.