Humanitarni bazar na Aerodromu „Za Janjinu pobedu!“

Društvo Grad

Humanitarni bazar za pomoć maloj Kragujevčanki Janji Stojanović, biće održan u subotu 25. septembra, u naselju Aerodrom, sa početkom od 9 časova.

  • Ćao drugari. Ja sam se vratila u Kragujevac sa fizikalnih terapija koje mi jako prijaju i pomaže. Da bih nastavila sa tim terapijama potrebno mi je mesečno mnogo novca pa su moji odlučili da naprave jedan veliki bazar za mene u naselju Aerodrom, ove subote, stoji na fejsbuk stranici „Za Janjinu pobedu“.

Bazar će biti postavljen kod Tržnice na Aerodromu, od 9 do 15 časova, a prodavaće se razne stvari za pomoć maloj Janji i njenom daljem oporavku i lečenju.

  • Pozivamo sve ljude sa Aerodroma (i okoline) da dođu da se družimo i da kupe neku sitnicu sa bazara i time daju doprinos u pomoći maloj Janji. A do tada svi koji mogu neka posalji SMS sa tekstom 767 na 3030, poručuje admin tim stranice „Za Janjinu pobedu“.

Podsetimo, trogodišnja Janja na samom rođenju nije disala dva minuta zbog čega je intubirana i prebačena na odeljenje neonatologije, gde je u inkubatoru provela prvih mesec dana života.

Narednih godinu i po dana lečena je od hipotonije, da bi se nakon urađene magnetne rezonance glave u septembru 2019. godine uspostavljena i otkrilo daboluje od Jubertov sindrom. Odnosno nerazvijenost malog mozga i moždanog stabla. Pored Jubertovog sindroma, ona ima i polidaktiliju (šestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.

Da bi stala na svoje noge potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom i drugim medicinskim radnicima.  

foto: FB stranica „Za Janjinu pobedu“
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.