Humanitarni koncert pod pokroviteljstvom Prve dame Srbije, gđe Tamare Vučić

Društvo

Klavirski koncert pijaniste Stefana Đokovića „Sa Mozzartom na krilima muzike“ održaće se u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u Kragujevcu, 9 juna sa početkom u 20 časova.

Ovo je šesti u nizu humanitarnih koncerata „Sa Mozzartom na krilima muzike“ pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić. Cena ulaznice je 1000 dinara, a prihod od prodatih ulaznica biće doniran muzičkoj školi dr“Miloje Milojević“ Kragujevac, kao deo sredstava za kupovinu klavira.

Projekat “ Sa Mocartom na krilima muzike“ ima za cilj popularizaciju klasične muzike ali i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture, pa se iz tog razloga rodila ideja pomoći jednoj višestruko nagrađivanoj i visoko rangiranoj , kakva je muzička škola dr „Miloje Milojević“ Kragujevac.

Glavna zvezda, pijanista Stefan Đoković izvešće dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista. Ovaj koncert je posebno važen za mladog umetnika pošto će nastupiti u svom rodnom gradu Kragujevcu.

Pored Stefana na bini Kragujevačke gimnazije svoje stihove govoriće pesnici Vladimir Perić, Vesna Maksimović i Ilija Stepanović koji će na najbolji mogući način predstaviti izdavačku kuću Koraci i  svoj grad Kragujevac.

Gđa Tamara Vučić je prvi solistički koncert najavila rečima podrške na čijim krilima je projekat do sada obišao polovinu planiranih gradova: 

„Kad je mladi Stefan Đoković podelio svoju ideju, pre svega o večerašnjem koncertu, a onda i o čitavom projektu koji smo na neki način zajedno razvijali, prva misao koja mi je prošla kroz glavu jeste snaga. Pre svega snaga muzike, jer zaista moć muzike je takva da može da vas vine u velike visine, ali isto tako može da vas demotiviše, demorališe i da izazove neke vrlo negativne emocije.

Druga stvar je opet snaga, ali ovog puta snaga darivanja. Ima jedna drevna persijska poslovica koja kaže: „Ono što jedete će istruliti, a ono što darujete pretvoriće se u ružu“. Upravo to je cilj ovakve jedne misije, ovakvog jednog projekta, da pokrenemo taj talas darivanja i u narednih 12 meseci u 12 gradova širom naše velike zemlje gde će ljudi širom Srbije imati priliku da čuju Stefana Đokovića, da uživaju u klasičnoj muzici i isto tako da učestvuju u jednom talasu darivanja, u toj humanitarnoj strani ovakvog jednog projekta, jer će sva sredstva koja budu prikupljena ovom prilikom zapravo biti donirana domovima kulture. Pošto i sama potičem iz jedne male sredine, znam kolika je važnost domova kulture, to su mesta okupljanja, to su mesta društvenih i kulturnih dešavanja.

I na kraju, a ne svakako manje važno, to je snaga jednog mladog čoveka. Stefan Đoković jeste višestruko talentovan mladi čovek, koji bi trebalo i ima sve kapacitete da bude uzor i idol mladim ljudima.“ – rekla je prva dama.

Muzički karavan u saradnji sa fondacijom Mozzart ovim projektom podržava rad kulturnih ustanova, jer je čitav prihod od prodatih ulaznica doniran domovima kulture u kojima su koncerti održani.

Publika u Kragujevcu će imati priliku da uživa u klavirskim delima poznatih kompozitora u izvedbi Stefana Đokovića i na taj način podržati rad kulturnih ustanova svog grada. 

Ulaznice su u prodaji na četiri prodajna mesta Tickets.rs: u knjižari Delfi, agenciji Malutas, pumpi OMV i Trafika 11.

Tagovi:

1 thought on “Humanitarni koncert pod pokroviteljstvom Prve dame Srbije, gđe Tamare Vučić

  1. A u čemu se ogleda pokroviteljstvo? Karte se naplaćuju, troškove koncerta pokriva kladionica…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.