Humanitarni turnir za malu Janju

Društvo
Mi smo Tamara i Sava Stojanović. Roditelji smo četvorogodišnjeg Jakova i trogodišnje Janje, počinju svoje pismo Stojanovići, čija kćerka Janja ima Jubertov sindrom koji bitno otežava njen razvoj.
Jedna od posledica ovog sindroma je usporen motorni razvoj, pa tako ona još uvek ne hoda.
Oni se obraćaju javnosti molbom, koju prenosimo:

Velikim naporima nas roditelja i ozbiljnom i skupom fizikalnom terapijom koja se sprovodi u Novom Sadu, uspeli smo da postignemo da sa dve i po godine ona počne samostalno da sedi.

Jubertov sindrom se ne leči, ali se Janjino opšte stanje može bitno popraviti fizikalnim terapijama koje redovno prima u Novom Sadu  svakog drugog meseca, u Vukovom centru i Poliklinici Galetić.  Svaki naš boravak u Novom Sadu košta nas oko 4.500 evra, a to je 27.000  evrana godišnjem nivou. Takođe, pored fizikalne terapije u Novom Sadu, sa Janjom u Kragujevcu redovno rade i logoped, defektolog i fizijatar koje takođe plaćamo.

Kako naša primanja nisu velika, prinuđeni smo da, kao i mnogi roditelji u ovoj zemlji, sredstva za lečenje prikupljamo putem SMS. Iz navedenih razloga organizujemo turnir u fudbalu koji će se dešavati 12. i 13. juna 2021. godine od 16 sati na terenima pored OŠ”Đura Jakšić” u Bresnici.

Prijave ekipa mogu se vršiti do 10. juna 2021. godine na telefon 062 8128921.

Pozivamo sve humane ljude da uzmu učešće u ovom turniru i tako podrže naše napore da Janji obezbedimo novac za terapije koje su joj neophodne kako bi ojačala prohodala.

Srdačno,

Tamara i Sava Stojanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.