I naredne nedelje nastava će se odvijati kombinovano

Doba korone Društvo

Tim za škole odlučio je danas da od ponedeljka, 31. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda i učenici srednjih škola nastavu pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 20. do 26. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 5.480 ili 0,71 odsto obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 3,7 odsto, saopštilo je Ministarstvo.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 25 (0,06 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 214 (0,54 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0,11 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.