I posle peticije ništa, meštani Bulevara kraljice Marije i dalje sa nerešenim problemom zvučnih traka (VIDEO)

Grad naslov Video

Meštani Bulevara kraljice Marije predvođeni komšijom Đorđem Miletićem predali su peticiju Javnom komunalnom preduzeću Kragujevac, tražeći da se nađe rešenje za urađene tri grupe zvučnih traka na pravcu ka nekadašnjoj Plazi. Oni se žale na buku koju ove trake izazivaju, te ističu da one nemaju nikakvu namenu u praksi, iako bi trebalo da najave pešački prelaz, a samim tim i da utiču na smanjenje brzine. Kako u kućama žive i mala deca, a i starije osobe, naglašavaju da je „život postao nepodnošljiv”. U peticiji navode da će, ukoliko se ne ispuni njihov zahtev, blokirati saobraćajnu traku.

„One navodno usporavaju saobraćaj, a u stvari ničemu ne služe, osim što izazivaju tako stravičnu buku da mi, pored ove buke koju smo imali, više ne možemo da živimo”, kaže Đorđe Miletić, a okupljene komšije potvrđuju njegove reči. Oni smatraju da je neophodno usporiti saobraćaj na ovom delu puta, tako Miletić napominje da su pre deset godina molili nadležne službe da im postave ležećeg policajca, međutim odgovoreno im je da to nije moguće jer je magistralni put.

Dragan Čairović, nadzorni organ niskogradnje rekao je Miletiću da im je iz Beograda, iz Ministarstva saobraćaja, naređeno da postave trake. Miletić poziva onog ko je to osmislio da dođe da prenoći jednu noć u njegovoj kući i vidi kako izgleda noć u ovom delu grada. Pošto se i vrtić nalazi uz sam put, buka smeta i deci, a Miletić kaže da postavljeni zvučni zid tu mnogo ne pomaže.

„Ako ništa ne budemo mogli da uradimo, onda ćemo blokirati saobraćaj i pokušaćemo da fizički skinemo trake da bismo život vratili u neku normalu”, kaže sagovornik. On i njegove komšije ističu da razumeju dobru volju i nameru, ali da ne treba da budu „maltretirani” zbog određenih rešenja. „Sada rade okolne ulice, nešto glancaju, asfaltiraju, ovaj put je potonuo, vide se potonule šahte, kanalizacija je iz srednjeg veka, nama su garaže uništene. Nismo nikakva politička organizacija nego se samo borimo za normalan život”, završava Miletić.

*Potreba građana južno od Beograda je da imaju svoju nacionalnu mrežu. Ovaj tekst nastao je u okviru te inicijative koju čine medijske kuće Južne vesti, Ozonpress, Glas Šumadije i Bujanovačke

Novinarka: Sandra Solujić
Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

1 thoughts on “I posle peticije ništa, meštani Bulevara kraljice Marije i dalje sa nerešenim problemom zvučnih traka (VIDEO)

  1. Tu je ogranicenje 50km/h, naravno niko ne vozi po ogranicenju. Postavite fiksni radar ili ti popularni „blicer“.
    Tako se stite deca i pesaci. Svi ce postovati. Takve naorave postoje na putu Uzice-Zlatibor, gde je potpuno nenormalno ogranicenje 50, iako postoje 3 trake. Samo jos jedan dokaz da se ne radi na bezbednosti vec na pravljenju para od idiotskih kazni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.