I šestoro Kragujevčana brani lik i delo Vučića, jedan od njih peticiju potpisao dva puta

Društvo Grad

Do sada, ne toliko pozata u javnosti, organizacija pod nazivom Institut za političko umrežavanje, pokrenula je “Peticiju za odlučnu odbranu ugleda institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i mediji pod njihovom kontrolom”.

Među 389 potpisnika peticije za odbranu lika i dela Aleksandra Vučića, našlo se i šestoro Kragujevčana.

I to, na 210. mestu i kao najviše rangirani potpisnik, narodni poslanik Goran Knežević, na 325. mestu Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga, a odmah ispod nje na 326. mestu gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

Na 355. mestu našao se i potpis Miroslava Petrašinovića, predsednika Skupštine grada Kragujevca, kao i potpis predsednice Udruženja srpsko-izraleskog priajteljstva „Ahava“, Sanje Živković, na 386. mestu.

Tu je još i potpis Lazara Planića, predsednika Saveta građana MZ Centar, koji se na spisku našao čak dva puta i to na 360. kao i na 383. mestu.

Isečci is peticije na kojima se nalaze potpisi Lazara Planića

Inače, Institut za političko umrežavanje, kako za sebe kažu je, patriotska nevladina organizacija osnovana 2020. godine u Beogradu.

Peticiju su kako kažu pokrenuli, zbog, bespoštedna i besomučna kampanja koju protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića vode razne strukture u našoj zemlji i tajkuni, kriminalni klanovi, nevladine organizacije, mediji i paradržavne institucije pod njihovom kontrolom, ali i političke i kriminalne strukture u okruženju, a koja kako kažu, traje još od 2012. godine kada je (Vučić) poveo odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Spisak potpisnika peticije možete pogledati ovde.

Nakon objavljivanja teksta, lista sa potpisima je nastavila da se dopunjuje. Te se 25.07. u 22 časa na listi nalazi ukupno 409. potpisnika. I baš na 409. mestu još jedna Kragujevčanka, Milica Janićijević, master filolog – srbista iz Kragujevca, kako stoji na listi.

foto: printscreen
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.