I u Kragujevcu se odlaže početak grejne sezone

Grad

Gradsko veće, na danas održanoj sednici, dalo je saglasnost na incijativu Energetike, da se odloži početak grejne sezone u Kragujevcu, najkasnije do 1. novembra tekuće godine. Odluka je doneta u skladu sa prognoziranim dnevnim temperaturama koje su znatno iznad višegodišnjeg proseka za ovo doba godine, ali i preporukom Vlade Srbije za racionalnu upotrebu i štednju energenata. Kretanje dnevne temperature pratiće se svakodnevno i građani će blagovremeno biti obavešteni kada su se stekli uslovi za početak grejne sezone. Računi za oktobar biće umanjeni za broj grejnih dana bez grejanja, navodi se u saopštenju sa sednice Gradskog veća.

Inače, odluka o načinu distribucije toplotne energije u Kragujevcu predviđa da javno grejanje počinje 15. oktobra, ali može i ranije, od 1., ukoliko dva dana dnevna temperatura bude ispod 15 stepeni. Ista odluka propisuje da grejna sezona traje do 1. aprila, ali se može produžiti najkasnije do 3. maja, ukoliko dnevne temperature budu ispod 15 C.

Tagovi:

2 thoughts on “I u Kragujevcu se odlaže početak grejne sezone

  1. Odluke je protivzakonita a veće još i nenadležno. Ali šta je ovde uradjeno a da nije tako? Ostaje da se nadamo lepom vremenu.

    1. Idealni pravni osnov za raskid ugovora ko ga ima i hoce da se ‘skine’ sa sistema daljinskog grejanja.
      Sve u skladu i sa za ZOO, ZZP, zakonom o energetici ali i gradskom odlukom grada.
      Gradjani vi se pitate!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.