IDUĆE GODINE OKO 40.000 AUTOMOBILA?

Društvo Grad

U kompaniji Fijat Krajsler automobili dogodine bi, kako se špekuliše, trebalo da bude proizvedeno tek nešto više od 40.000 automobila svih verzija modela “500L“, što je znatno manje i od broja vozila proizvedenih u ovoj godini, tokom koje je iz fabričkih pogona izašlo oko 60.000 gotovih vozila. Zbog takvog smanjenja proizvodnje,  svaki mesec u prvoj polovini naredne godine imaće, prema nezvaničnim informacijama, tek po desetak radnih dana.

    Izvori Glasa Šumadije ističu da zabrinjava  sve masovniji odlazak zaposlenih, prevashodno stručnjaka iz kragujevačkog  Fijata, koji u potrazi za većim zaradama prelaze u druge kompanije širom Srbije,  u poslednje vreme u Milanović Industries Group i SIMENS. Od jula prošle godine, nakon tronedeljnog štrajka zaposlenih,  do početka oktobra, iz fabrike je, tvrde u Sindikatu „Nezavisnost“, otišlo čak nekoliko stotina radnika, dok zaposleni u pojedinim sektorima, u „Održavanju“, na primer, najavljuju masovni prelazak u  SIMENS i Milanović grupu.

    Prosečna plata zaposlenih sa visokm stručnom spremom: mašinskih i inženjera informatike, te  drugih stručnjaka sa 30 i više godina staža, u kragujevačkom Fijatu sa svim dodacima iznosi do 450 evra.

 

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.