IGOR JURIĆ NAPRAVNOM FAKULTETU: DA NE BUDE KASNO

Društvo

„Potraga za nestalom decom“ naziv je seminara koji je u saradnji sa fondacijom „Tijana Jurić“ i njenim osnivačem Igorom Jurićem na Pravnom fakultetu organizovao Klub studenata te visokoškolske ustanove.

Jurić je, obraćajući se studentima, rekao da broj nestalih lica iz godine u godinu povećava, objasnio je da oprez neophodan i da bi svako mogao da se nađe u situaciji da nekome pomogne. Navodeći primere iz prakse porčio je da je u takvim situacijam najvažnija – brzina.

Objasnio je kako funkcioniše sistem „Amber Alert“, koji kriterijumi moraju biti ispunjeni ne bi li se sistem pokrenuo, koliko je to značajan sistem i potreban u našoj zemlji. Uz primere i statističke podatke, prikazani su filmovi koji prikazuju koliko može da košta naivnost i lakovernost i koliko je česta trgovina ljudima. Prikazan je i video koji praktično objašnjava rad „Amber Alert“ sistema.
Moderator programa bila je Marija Živić, koordinator odbora za pravo i pravničko obrazovanje SKPF-a. Podsetila je da je i prvo predavanje pod nazivom „Ukradena bezbednost“, u organizaciji Kluba studenata Pravnog fakulteta, održao upravo Igor Jurić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.