Igor Konatar novi direktor fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca

Fudbal Grad Sport

FK Radnički od danas ima novog generalnog direktora a reč je o privredniku Igoru Konataru, koji je u Kragujevcu poznat po gradnji naselja “Green Hill”, na lokaciji koja pripada Stanovu, a nalazi se nedaleko od Čehoslovačkog spomenika. I za koga se tvrdi da je u prijateljskim odnosima sa prvim čovekom Kragujevca i SNS-a u tom gradu, Nikolom Dašićem.

Konatar je na mestu direktora FK Radnički zamenio dekana Ekonomskog fakulteta Petra Veselinovića, koji je na tom mestu, u v.d. statusu bio od februara ove godine.

U vreme kada je Veselinović izabran za direktora, na sajtu fudbalskog kluba pisalo je: „Kao čovek velikog ugleda, duboko cenjen u akademskoj zajednici i poštovan među svojim sugrađanima, prof. dr Petar Veselinović je neko ko je bez svake sumnje pravi izbor za obavljanje ove prilično odgovorne i zahtevne funkcije“.

To je Veselinoviću bio drugi mandat na čelu kluba. Prvi put je izabran u julu 2015. godine, u trenucima kada je klub sa “Čika Dače” prolazio kroz izuzetno težak i turbulentan period. Nakon samo tri meseca Veselinović je podneo ostavku na ovu funkciju, a na mestu prvog čoveka kluba nasledio ga je Nemanja Dimitrijević. U to vreme perspektivni član Srpske napredne stranke, kasnije direktor JKP Šumadija.

Kako Glas Šumadije saznaje, Veselinović je i sada podneo ostavku, kako je napisao „iz zdravstvenih razloga“ a upućeni kažu da je ovoj promeni i sada kumovala Srpska napredna stranka.

Fotografije: FK Radnički, zvanična stranica
Tagovi:

2 komentara

  1. Ponekad čovek zna da preceni sebe. Ali zasluge su zasluge. Samo nam nije jasno ko ga je i kako postavio na mesto direktora ?

    1. Zamislite Konatar,privrednik,prijateljski odnosi sa gradonacelnikom…i eto kvalifikacije za sportskog direktora…a obrazovanje?To nije vazno,ima druge“kvakifikacije“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.