ILINDAN U KRAGUJEVCU

Društvo Grad Kultura

Manifestacija „Ilindan u Kragujevcu“ biće održana 02. avgusta 2018. godine na otvorenoj sceni u Velikom paku – pored teniskog terena od 18h.

Na manifestaciji će nastupiti KUD Lepenica iz Kragujevca sa pesmama i igrama iz Srbije, pevačka grupa Studenac – Studentskog kulturnog centra iz Kragujevca, grupa mladih iz Italije, Turske, Srbije, Amerike, Rusije i Slovačke koji će predstaviti svoje tradicionalne igre i pesme. U završnici manifestacije nastupiće bend koji će izvesti izvorne i narodne srpske pesme.

Manifestacija je besplatna, zato organizatori pozivaju sve da dođu isprate i podrže inicijativu da se očuva kultura i tradicija Srbije, uz promociju kulture i tradicije zemalja, učesnika kampa United in Diversity #2 tokom koga su volonteri spremili igre i pesme iz svojih zemalja, a koje će prikazati publici u Kragujevcu i pomovisati interkulturalnost.

Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, Mladih istraživača Srbije i Ministarstva omladine i sporta a čitavu manifestaciju organizuje Udruženje Interaktiv.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.