Imenovan direktor JKP Šumadija, opozicija tvrdi da ne ispunjava uslove

Grad

Skupština Kragujevca imenovala je novog direktora Javno komunalnog preduzeća „Šumadija“, za kojeg opozicija tvrdi da ne ispunjava uslove konkursa, isto kao ni prethodni direktor tog preduzeća.
Za novog direktora, sa četvorogodišnjim mandatom je imenovan diplomirani mašinski inženjer Marko Vujnović koji je „nasledio“ Nemanju Dimitrijevića.

Predstavnici vlasti su naveli da Vujnović ispunjava sve uslove konkursa, dok je opozicija ukazala da nije obavljao poslove povezane sa delatnošću preduzeća „Šumadija“.

Predsednik Skupštine Miroslav Petrašinovć rekao je da Vujnović ispunjava i taj konkursni uslov dok je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao da veruje u stručnu odluku članova komisije a opozicionim odbornicima poručio da mogu da podnesu krivičnu prijavu.

Dašić je rekao da „ima ljudi koji to rade (podnose krivične prijave) ‘sporta radi’, jer se često ponavljaju“.

Šef odborničke grupe „Alternativa“ Sladjan Rakić i Ivica Samailović iz opozicione „Zajedno za Šumadiju-Zdrava Srbija“ smatraju da u slučaju izbora Vujnovića nije poštovan uslov konkursa.

Samailović je rekao da je i povodom pretposlednjeg konkursa za imenovanje direktora „Šumadija“ grad izgubio dva spora na Višem sudu i da se u tom slučaju čeka odluka Apelacionog suda.

On je kazao da sve to košta gradjane Kragujevca, jer se troškovi plaćaju iz gradskog budžeta.

 • Desiće se isto sa novim konkursom kao i sa prethodnim, ali vaša odluka će proći, jer imate većinu, ali to će koštati gradjane, rekao je Samailović.

„Glas Šumadije“ preneo je danas da je jedan od kandidata na poslednjem konkursu za direktora „Šumadije“ Dejan Raonić protiv Komisije za izbor direktora javnih preduzeća u Kragujevcu podneo Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja.

On smatra, da „prvi kandidat na listi (Marko Vujnović) ne poseduje nikakav radni staž sa poslovima koji bi bili povezani sa delatnošću javnog preduzeća, zbog čega nije ni mogao biti rangiran na listi“.

Raonić je povodom pretposlednjeg konkursa na kome je za direktora izabran Dimitrijević podneo krivičnu prijavu o kojoj je sud odlučivao.

Tagovi:

6 komentara

 1. A po čemu Dašić ispunjava uslove da bude gradonačelnik ? Nikad nije radio u javnom sektoru! Ne zna ni ko koje delatnosti obavlja! Plaši se da se meša, ali voli da se slika za medije. U svakom javnom obraćanju mu drhti glas kad priča, jer je nesiguran. Voli da bude prvi jer tako leči komplekse iz srednje škole. Jedina istina je da ga ne zanimo ko šta ispunjava, nego ko je spreman da mu bude poslušnik, kao što je on poslušnik Beogradu. Zato i štiti one koji ne ispunjavaju uslove. Pa stavite neko dete koje samo zna da čita i da uporedi uslove konkursa sa biografijama, pa će za 5 min da zaključi da novi dir Vujnović, nikad nije radio na poslovima povezanim sa preduzećem. Isto kao i nadzorni odbor u Urbanizmu. Radili u Kamionima i sad oni upravljaju urbanizmom, pa nam zato kamioni i prolaze kroz centar grada. A direktorka koju kontrolišu ne sme ni da okači biografiju na sajtu, jer bi Dašić mogao da je smeni, iako po Zakonu mora da je objavi . Kragujevac palanka prosečnih i ograničenih, koje postavlja Dašić, da bi bio iznad proseka !

 2. Majda, zašto ne podnesete krivičnu prijavu protiv vd direktorke JP Urbanizam, (nije direktorka), ako imate „dokaze“ u vezi njene biografije, a koji su merodavni da ne bude na toj funciji. Očigledno je da Vam smeta osoba koja je prekinula lanac interesnih grupa i pojedinaca koji su radili šta su hteli u našem Kragujevcu a i šire. Smeta Vam osoba koja je, po završetku studija i sticanja diplome dipl.inž.arhitekture, sa Biroa došla davne 2000.godine u JP Urbanizam (nekada Direkcija za urbanizam), koja poseduje sve licence, koja je priznata u struci i koja je uspela da vrati firmu iz ambisa u koji je dovedena od kojekakvih dr, mr, sc. Interesantno da Vam nisu smetali ti tzv. „stručnjaci“, koji su sa „ekspertima sa 5.sprata Uprave grada Kragujevca“ i kvazi biznismenima pravili urbanističko-građevinski haos. Na kraju, zbog svojih stručnih, moralnih i ljudskih kvaliteta, zasluženo je na toj funkciji. Kada se raspiše Konkurs za direktora, slobodno se kandidujte i Vi i svi oni koji smatraju da ispunjavaju predviđene uslove. Pustite sajtove i priče tipa „daje se na znanje“, sa sve klepetanjem u doboš i kada nešto komenarišete, prethodno se dobro raspitajte, ovako ispadate smešni!!!

  1. Ono kad se zaboravi na interese svih gradjana i grada Kragujevca i zagleda u sitna crvca.

   Niti je doticna osoba jedina niti poslednja a koja je mozda i kvalifikovana za posao kao i doticni g-din. novi direktor JKP Sumadije.

   Znanje i stecene licence kao ni sve sto je izneto kao pozitivno nama gradjanima nista konkretno prosperitetno nije donelo.

   Od obicnog obracuna tkz. taksi za upis u list nepokretnosti gde znaju da omase i za po 3-4 hiljade dinara pa do slozenijih strucnih stvari mozete o istoj stvari da ocekujete razlicita postupanja.

   Sve strane politickih faktora koji su na vlasti i opoziciji samo gledaj da provuku i realizuju svoje interese bilo za nekog od pojedinaca bilo za interesnu grupu.

   Dakle, obican gradjanin je sit ovih gluposti.
   Isti trazi da ziv a ne da prezivljava.
   Da ima normalni gradjanski servis a ne da mu treba veza i vezaca da bi najelementarnije stvari uradio.

   Da ima uredjenu sredinu u kojoj moze da boravi a ne da ima travu naraslu i do metar visine i vise.

   Usta su svima ovima puna strucnosti i svi nesto pametuju i citaju ali prakticno i f-ionalnog znanja nema ni za lek.

 3. Možda je Marko dobar čovek ali to nema nikakvog značaja za upravljanje jednim složenim komunalnim sistemom. On ne zna kako jedan takav sistem funkcioniše jer nikada u njemu nije radio niti se bavio organizacijom posla. Za mene je fascinantno kako neko sebi uopšte sme da dozvoli da uđe u jednu ovakvu priču bez ikakvog znanja i iskustva u toj oblasti. Od njegovih odluka će zavisti sudbina skoro sedam stotina zaposlenih, kao i obavljanje skoro svih komunalnih delatnosti u gradu (sa izuzetkom vodosnabdevanja). U BIC-u (gde je bio direktor) imao je tri zaposlena, a u ovoj Slobodnoj zoni Šumadija možda i manje. U svojih pedeset godina (koliko on sada ima) nikada nije vodio neku ozbiljniju firmu. Pa kako je onda smeo sebi da dozvoli da prihvati jedan tako odgovoran i komplikovan posao? Odgovor je na žalost vrlo jednostavan. Brat Dašić mu je rekao „Ti si brate od danas pilot“. Ovaj mu odgovara: „Pa kako ću biti pilot kad ne znam ni kako se ulazi u avion?“ A Dašić će na to: „Nema veze, mi naprednjaci znamo sve jer smo naučeni rođeni. Nama ne treba ni škola ni iskustvo ni znanje. Pa zar nije naš Vučić pravi primer za to?“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.