IN MEMORIAM: Sećanje na profesora Predraga Cvetkovića

Društvo

Prošle noći je u Kragujevcu preminuo dugogodišnji direktor Ekonomske škole i jedan od omiljenijih profesora, Predrag Cvetković Cvele. Od njega su se pismom oprostili njegovi prijatelji i kolege iz Ekonomske škole.

Vest da nas je noćas napustio naš voljeni kolega i omiljeni direktor svih onih koji su imali čast da sa njim rade u Ekonomskoj školi, nas je duboko potresla.

Veliki deo nas, sada u ozbiljnim godinama, započeli smo svoj radni vek u Ekonomskoj školi i tu i ostali do danas. Dosta godina smo proveli radeći sa Cveletom. Od njega smo učili kako pre svega biti dobar čovek, dobar pedagog, dobar rukovodilac i kako imati i razvijati kritičko mišljenje u situacijama kada je najteže. Za to mu dugujemo jedno veliko HVALA.

Naš direktor (uvek bio i ostao), rođen je 1. oktobra 1948. godine u Kragujevcu. U Ekonomskoj školi je radio od oktobra 1974. godine do januara 2001. godine. Bio je profesor matematike i mehanografije sa automatskom obradom podataka od 1974. godine do 1986. godine, kada postaje direktor škole. Sa te funkcije je iz političkih razloga smenjen 1997. godine. U našoj školi ostaje do januara 2001. godine, kada prelazi u Drugu kragujevačku gimnaziju.

Dragi naš Cvele, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju jer to i zaslužuješ.

Tvoji prijatelji iz Ekonomske škole

Sahrana profesora Predraga Cvetkovića obaviće se sutra u 13 časova, na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.