Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo

Društvo Ekonomija

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja započela je sprovođenje međunarodnog projekta pod nazivom „Integracija žena kroz digitalno preduzetništvo (WIDE)“ koji se finansira u okviru programa Erasmus plus.

Digitalizacija ima značajan uticaj na tržište rada tako što menja dinamiku posla i zahteve za potrebnim veštinama. Većina poslova zahteva osnovne digitalne veštine kao što je sposobnost komunikacije putem e-pošte ili društvenih medija, kreiranje i uređivanje digitalnih dokumenata i traženje informacija ili zaštita ličnih podataka na mreži.

Zato je projektom WIDE planirano da se proizvede nekoliko rezultata od kojih je najznačajniji osnaživanje žena digitalnim veštinama i preduzetničkim sposobnostima kako bi se povećalo njihovo učešće u društvenom i ekonomskom životu.

Projekat WIDE okuplja 6 partnera iz 6 zemalja (Italija, Španija, Belgija, Republika Severna Makedonija, Rumunija i Srbija) i finansira se u okviru Erazmus plus Programa preko TEMPUS kancelarije u Srbiji.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao organizacija iz Srbije je nosilac ovog međunarodnog projekta i koja će sve aktivnosti planirane projektom, sprovoditi prevashodno za ciljnu grupu žena iz ruralnih područja sa područja Šumadijskog i Pomoravskog okruga, ali i šire.

Za više informacija o samom projektu posetite:

www.redasp.rs, @RegionalDevelopmentAgencyKragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.