Internacionalni festival kamerne muzike Convivum Musicum

Kultura

U Kragujevcu večeras počinje 8. Internacionalni festival kamerne muzikeConvivium Musicum. Na svečanom otvaranju će nastupiti Festivalski ansambli Convivium Musicum, standardni deo festivalskog programa  od 2016. godine. Koncept Festivalskih ansambala podrazmeva okupljanje umetnika koji do sada nisu zajedno nastupali na sceni, a koji za svega nekoliko dana pripremaju koncert. Domaći i inostrani umetnici iz godine u godinu na ovim koncertima prikazuju izuzetno umeće i profesionalnost koja je potrebna za realizovanje ovakvog nastupa. Publika će večeras imati prilike da čuje čak dva kamerna sastava – klarinetski kvintet i klavirski sekstet. Ove specifične ansamble čine: Morta Grigaliunaite – klavir (Litvanija), Žoao Paiva – klarinet (Portugalija), Tijana Milaković – violina (Srbija), Mina Dinić – violina (Srbija), Jana Stojanović – viola (Srbija) i Filip Tomić – violončelo (Srbija). Na programu su Klarinetski kvintet K 581 V. A. Mocarta i Uvertira na jevrejske teme S. Prokofjeva.

Kao i svake godine, Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ove manifestacije obezbeđivanjem dela sredstava za njeno finansiranje. Podršku su pružili i Gete institut, Filološko- umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević“, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevca, Studentski kulturni centar Kragujevac i drugi prijatelji Festivala.

Otvaranje Festivala će se održati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.