Investitor će svoje pravo zaštiti na sudu, tvrde u firmi Just naturale

Ekonomija Grad

Društvo sa ograničenom odgovornošću „Just naturale d.o.o.“, koje je kupilo parcelu od nešto više od 59 ari kraj jezera Bubanj u Kragujevcu, a još nije počelo sa gradnjom, niti je došlo do razmene lokacija, koju su najavljivali i grad i investitor namerava, saznaje Glas Šumadije, da podnese krivične prijave protiv odgovornih za status kvo, koji više od godinu dana.

  • Progon investitora sa lokacije Jezero Bubanj započet je još falsifikovanjem zapisnika sa Komisije za planove iz decembra 2020. godine, na kojoj je odlučeno da se Urbanistički projekat investitora vrati na doradu, a u zapisniku je neistinito prikazano da je projekat odbijen. Kasnija Komisija za planove je samo konstatovala činjenice iz tog i takvog Zapisnika, tvrdi vlasnik Just naturala Milan Konstantinović

Kako je u martu ove godine Skupština grada donela Odluku o izradi Plana detaljne regulacije „Park jezero Bubanj“, zajedno sa Odlukom o pristupanju izradi strateške procene uticaja ovog Plana na životnu sredinu (što obuhvata čitav kompleks gradskog parka „jezero Bubanj“ u površini od oko 13 ha), a istovremeno, doneta je i Inicijativa za proglašenje zaštićenog područja gradskog parka „Jezero Bubanj“, promenili su se i urbanistički uslovi, koji su sada bitno drugačiji od onih koji su važili kada je grad prodao parcelu privatnom vlasniku.

  • Grad, jer to očigledno može, sprečava investitora da gradi, pokretanjem izmene plana koji se odnosi na Jezero Bubanj i to krajem marta ove godine. Pri čemu se ne poštuje ni jedan rok iz te odluke, tako da „neko“ očigledno, na stetu investitora i građana, nesavesno radi u sluzbi. Nacrta plana jos uvek nema ili se čuva u najstrožoj tajnosti, smatra Milan Konstantinović i podvlači da će protiv odgovornih biti podnete krivične prijave.

Podsetimo, planirana lokacija za izgradnju nalazi se na Jezeru Bubanj na katastarskoj parceli 10825/21 KO Kragujevac 4, neposredno prekoputa novoplanirane autobuske stanice čija je izgradnja najavljivana za proleće ove godine. Lokacija je kupljena od privatnog lica, a svojevremeno je tu lokaciju formirao sam grad Kragujevac izdvajajući je iz celokupnog bloka koji obuhvata sportsku halu „Jezero“ i trgovinske objekte „Roda“ i „Lidl“ i prodao je privatnim investitorima koju su tu želeli da izgrade hotel. Sve planove koji omogućavaju izgradnju objekta na ovoj lokaciji, a tu pre svega mislimo na celinu „Stara Varoš – Sajmište“, donela je Skupština grada Kragujevca još 2013.g.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.