Ipak građevinsko zemljište na jezeru Bubanj?

Grad

Grad Kragujevac postavio je Elaborat za izradu Plana detaljne regulacije „Park jezero Bubanj“ na rani javni uvid koji traje do 16. decembra.

Udruženje Ekomar, koje deluje u oblasti zaštite životne sredine, primetilo je da sporna parcela i dalje ima namenu građevinskog zemljišta uz izmene u dozvoljenim kapacitetima za gradnju objekata.

  • Pozivamo sve zainteresovane građane da daju svoje mišljenje i komentare na ovaj elaborat u predviđenim rokovima, piše na fejsbuk stranici udruženja.

Na upozorenje Ekomara pažnju skreće i Res publika, koja poziva i ostala udruženja, neformalne grupe, stručnjake i zainteresovane građane da do 16. decembra dostave svoje primedbe i sugestije na Elaborat, kako bismo, kako kažu u Res publivi, „sačuvali ovu prirodnu oazu i omiljeno mesto Kragujevčana za odmor i rekreaciju“.

Podsetimo, društvo sa ograničenom odgovornošću „Just naturale d.o.o.“, kupilo je parcelu od nešto više od 59 ari kraj jezera Bubanj. U martu ove godine Skupština grada donela je Odluku o izradi Plana detaljne regulacije „Park jezero Bubanj“, zajedno sa Odlukom o pristupanju izradi strateške procene uticaja ovog Plana na životnu sredinu (što obuhvata čitav kompleks gradskog parka „jezero Bubanj“ u površini od oko 13 ha), a istovremeno, doneta je i Inicijativa za proglašenje zaštićenog područja gradskog parka „Jezero Bubanj“.

Predloženi Plan detaljne regulacije sada predviđa mogućnost gradnje, ali kapaciteti su značajno manji. Upućeni ocenjuju da će štetu trpeti investitor, jer su uslovi daleko nepovoljniji od onih koji su važili kada je parcela prodata, ali i građani, pošto sporna parcela i dalje ima namenu građevinskog zemljišta..

https://www.kragujevac.rs/rani-javni-uvid-u-elaborat-za-izradu-pdr-a-park-jezero-bubanj/?fbclid=IwAR0erCYw_YoyH8qgYyUlMySmggRA0ahWHmnWl8vJi4tMbQ_7PnvGiMyvoPg

Tagovi:

2 komentara

  1. Bruka i sramota ! Ranije je pisalo da je prethodni plan iz 2013. overila kao odgovorni urbanista, a sada i kao odgovorni urbanista i kao Dašićeva vd direktorka ista osoba, Vesna Jovanović Milošević dipl.inž.arh.( pravi primer kako se napreduje u preduzeću kad se ucrtava po narudžbi) ! Jedino se ne zna jel urbanizam šibicarska nauka ili postoji razlog kad šta i gde može ? Ako je odgovorni urbanista, onda nek odgovara, kako prvo može 8 spratova a sad ne može više od 1 sprata ! Jel oslabila zemlja za „nošenje“ zgrade u medjuvremenu ! Za ovakav stručan rad Ili treba da joj oduzmu licencu za neznanje ili neka kaže ko joj je naredio da crta tako ! A onda nek joj se oduzme od plate za tužbu koja će sad da se pokrene ka gradu zbog njenog „znanja“! Sramota je za to preduzeće ko ga predstavlja i kako crtaju šta im se kaže ! Ko da je kafana manje štetna ? Pa nisu samo spratovi u pitanju koji su tu bili po prethodnom važećem planu, nego i buka od kafane, koja će biti veća od buke iz stanova ! Dašiću samo napred, što više kafana i takvih stručnjaka, pre će te da se rešite te bede od funkcije !

  2. Darko, ili kako god da si se predstavljao u komemtarima, uvek ponavljaš istu priču, a što je interesantno, uvek u „gluvo doba“, ili vikendom, pa čak i kada cela Srbija gleda film „Kralj Petar“, ili kada obeležavamo 60 godina masakra u Šumaricama…Naravno da znaš, ali nećeš priznati, da osoba koju prozivate (i tebi slični) nije za datu lokaciju planirala i ne samo ona, nikakav objekat te spratnosti (P+8), čak šta više, tu je planiran sadržaj u vidu sporta, rekreacije, zelene površine i sl. I za tu lokaciju, pre više godina, dobila je nagradu na Salonu urbanizma. Razumem vašu „brigu“, kao što „brinete“ za ribolovce, ptice, još sami da se objavi i „briga“ za osobe koje na toj lokaciji ne mogu da se bave „najstarijim zanatom“!!! Očigledno je da vd direktorka smeta građ.urb.mafiji (možda i vama smeta), pa ovakvim „komentarima i brigom“, pokušavate da stvorite utisak o njenom nestručnom radu. U vezi ove lokacije, bolje prozovite tadašnju gradsku vlast, 5.sprat Uprave grada, ili neke od bivših direktora JP „Urbanizam“. U toj priči, koja je uloga glavnog gradskog urbaniste, kao i nekih činovnika u okruženju gradonačelnika i ko to „gura“ tzv. kule-solitere. Malo se raspitajte i ko stoji iza Plana „Stara varoš“, ko pokušava da gradi objekte u krugu „Spomen parka“ itd. Na kraju, prozivate pogrešnu osobu, a koja jedina ima snagu i znanje da reši i ovaj problem, kao što će rešiti i nasleđen problem “ Tržnice“. Naravno, nećete priznati i da je zahvaljući njoj, završena dokumentacija za Severnu obilaznicu, projekat Trga vojvoda Radomir Putnik, stadion Čika Dača“, deponija „Vitlište“….ranije „Fiat“, Mind park“, „Šumarice“…uz pozitivno poslovanje JP „Urbanizam“ za 10 meseci njene funkcije vd direktora. I to sve, jer je struka u pitanju, a ne politika, što takođe potencirate. Završite Arh.fakultet i radite 22 godine, steknite sve licence i priznanja, pa se javite!!! Ovako, ispadate smešni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.