Iskusni pivot u redovima Kragujevčana

Sport

Rukometni klub Radnički nakon uspešne, debitantske sezone Arkus lige, u novu ulazi sa novim ambicijama, željan da se popne koju lestvicu više.

Odlaskom reprezentativnog pivota, Ilije Bogdanovića, u inostranstvo, ostalo je upražnjeno mesto na toj osetljivoj poziciji. Izbor je pao na iskusnog Čačanina Veljka Davidovića (28), koji je svojim partijama u klubovima u zemlji i inostranstvu zavredeo pažnju čelnika kragujevačkog kluba i sa kojim bi stil igre Radničkog dobio novu, prepoznatljivu dimenziju.

  • Izrazio bih veliko zadovoljstvo pristupanjem ekipi Radničkog. Drago mi je što su nam se poklopile ambicije i ciljevi. Imamo veliki sportski motiv da u novoj sezoni pokažemo i dokažemo da se klub ne nalazi slučajno tu gde jeste. Deo karijere sam proveo u Kragujevcu, tako da poznajem i grad i stremljenja kluba, što će mi znatno olakšati adaptaciju. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom i igrama opravdati očekivanja koja su postavljena pred nas, izjavio je po dolasku u Radnički Veljko Davidović.

Veljko je rukometom počeo da se bavi sa 14 godina u rodnom Čačku u ekipi Mladost, a u bogatoj internacionalnoj karijeri je nastupao i za Požegu, Proleter, Dinamo, Radnički KG, Bidasou i Lausarote (Španija), Novi Pazar, Butel (Makedonija) i Neseziore (Izrael).

Davidović će u Kragujevcu provesti naredne dve sezone.

foto: SPD Radnički
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.