Ivan Dubljanin: Kragujevac na listi čekanja

Politika

Budžet Kragujevca, kao i predlog republičkog, signal su za kragujevački odbor Demokratske stranke da je centar Šumadije „na listi čekanja“.

  • Možemo porediti cifre iz različitih perioda, prelaziti stavke jednu po jednu ali nema tih brojki kojima se može iskazati nedostatak vizije u razvoju grada ali i sva brutalnost kojom je republička vlast u naletu krize, odbacila sve obećane projekte vezane za naš grad, tvrde u Demokratskoj stranci.

Predsednik Gradskog odbora DS Ivan Dubljanin ocenjuje da „nije sve u novcu“ i da „isplativu ideju umeju da prepoznaju investitori koji imaju novac i onda kada grad nema dovoljno sredstava“.

  • Ne tako davno u vreme bivše lokalne vlasti, sadašnji gradski čelnici su sa ironijom govorili o širenju putne infrastrukture u pravcu Jovanovca. Kada je Ulica Save Kovačevića dobila profil bulevara kroz čitavu današnju industrijsku zonu, kao i ulice koje su u nju uticale, sve do Krsta na ulasku u grad, podsmevali su se i kritikovali to kao izgradnju bulevara kroz pašnjake i livade i nazivali megalomanijom. Danas, jedino na tom potezu dolaze investicije u Kragujevcu i privatne i državne, jer investitori upravo traže takvu infrastrukturu.
  • Vapaji opozicije i građana da se prošire ulice Kneza Miloša, Slobode, Šukina jer već sada ne mogu da izdrže teret postojećeg saobraćaja nisu naišle na pozitivan odgovor. Demokratska stranka je na konferencijama za javnost ukazala prethodne godine na sve probleme koji će nastati i bojimo se da čitav taj deo grada čeka sudbina Vašarišta, koje je doživelo saobraćajni kolaps masovnom stambenom izgradnjom na postojeću uličnu infrastrukturu, kaže Dubljanin.

U Demokratskoj stranci smatraju da se na „nedostatak vizije gradskih čelnika nadovezala odluka republičke vlasti da sve projekte vezane za Kragujevac stavi na listu čekanja na neograničeno vreme“:

  • Nema u predlogu budžeta opredeljenih sredstava za obilaznicu oko Kragujevca, Klinički cenar, stadion Čika Daču, novu deponiju niti bilo šta drugo što je ranije najavljeno.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.