Iz budžeta grada Kragujevca za projekte u kulturi 39 miliona dinara

Društvo Kultura

Gradsko veće na sednici održanoj 21. aprila donelo je zaključak o raspodeli sredstava iz budžeta grada za finansiranje odnosno sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi, izabranih na Javnom konkursu.

Ukupno je konkurisalo 100 nosioca projekta, od čega 35 nije prihvaćeno, dva su odustala, a tri nisu ispunjavala uslove Javnog konkursa.

Komisija je procenila da je svih 60 projekata predloženih za finansiranje usklađeno sa opštim interesom u kulturi, ciljevima i prioritetima konkursa, da poseduju kvalitet, sadržajnu inovativnost i kapacitete potrebne za realizaciju projekta, kao i da mogu imati pozitivan uticaj na kvalitet kulturnog života Grada i uključivanje osetljivih grupa (projekti udruženja lica sa invaliditetom).

Sredstva u iznosu od 39 miliona dinara odobrena su za realizaciju 60 programa, projekata i manifestacija.

Najviše sredstava 18 miliona dinara odobreno je Udruženju Arsenal fest Kragujevac za organizaciju Arsenal festa – Nova budućnost, dok je 2,5 miliona opredeljno za organizaciju Vibe Festivala 2022.
Udruženju Art kvart za realizaciju 7. Šumadijskog internacionalnog festivala debitantskog filma odobreno je 1,4 miliona dinara. Zaključkom Gradskog veća po 1,2 miliona dinara opredeljeno je Udruženju građana Opera Nova Kragujevac za Razvoj operske scene u Kragujevcu – Tango opera i Udruženju Arhangeli Srbija za Interancionalni muzički festival i takmičenje Srce Srbije. Po 1,2 miliona dinara odobreno je Agenciji za izvođačku umetnost TEKIART za projekat Muzički bioskop i Udruženju građana “CONVIVIUM MUSICUM’’ za organizaciju 9. Internacionalnog festivala kamerne muzike Convivium Musicum.

Tagovi:

2 komentara

  1. Dok se Arsenal bukvalno raspada ugrožavajući sve one koji pridju i udju u kompleks, jer je urušen deo krova radionica i polupan veći deo prozora , gradonačelnik Dašić i njegov većnik za kulturu harmonikaš Bjeletić ponovo daju !8.000.000.00 za Arsenal Fest . Umesto ovogodišnjeg održavanja Arsenal Festa trebalo je napraviti pauzu i te pare usmeriti na popravku krova i zamenu stakala. Tako bi Gradonačelnik smanjio bruku koja sledi a to je dolazak turista koji će slušati muziku noću dok će se danju čuditi kako je grad nesposoban da popravi prozore i krov na objektima gde se festival održava. Umesto da zabrani pristup zbog ugožavanaj bezbednosti posetioca , gradonačelnik Dašić Uduženju koje vodi beograđanin daje 18 miliona dinara para gradjana Kragujevca. Bolje je podneti prijavu protiv grada i gradonačelnika za organizaciju javne manifestacije u nebezbednim uslovima, nego dočekati da se neko od gradjana i gostiju povredi ! U Evropi ne postoji festival koji se održava u nebezbednim kompleksima !

    1. U gradu se ništa ne popravlja. Samo se radi na populizmu i marketingu. Bravo za komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.