Iz Kragujevca, organizovano, više autobusa krenulo za Novi Sad, „da podrže Vučka“

Grad Politika

Nešto pre 14 sati termometar u Kragujevcu pokazuje 33 stepena. Ispred Rode, gde su parkirana šest autobusa kojima će aktivisti Srpske napredne stranke, ali i oni koji nisu, ali su uplašeni što od gubitka posla, što od samog straha, za koji munut krenuti za Novi Sad, deluje da je 10 više.

Danima je Glasu Šumadije javljano iz gradskih preduzeća, ustanova i administracije da se vrši „strahovit pritisak“ na zaposlene, kako bi organizovano danas išli na obeležavanje godišnjice Oluje. „Šta ćemo, moramo“, reći će danas, pa gotovo veselo, zaposlena u lokalnoj samoupravi.

Ispred Rode, nekima je neprijatno, utisak vašeg hroničara je da većina mlađih zna gde, ali ne zna što ide. Mladi sportista iz kragujevačkog kluba, rođen 2004. godine, kaže da „ne zna tačno“ što ide, ali ima u telefonu poruku i može da pročita:

 • Napisali su mi u grupi, samo da pronađem poruku. Došao sam ovde na blic. Rekli su nam iz kluba da idemo.

Drugi mladi sportista ide jer su mu rekli da će da dođe i ministar sporta, a u „klub je siromašan, potrebna je pomoć za WC i tako te stvari“

Mlada devojka iz Univerzitetskog kliničog centra misli da se u Novi Sad ide kako bi se „polagali venci“. Ona je rođena 2003. godine i ne zna šta se dogodilo pre 27. godina.

Zaposlena u Javnom stambenom preduzeću ljuta je što se raspitujemo gde i zbog čega idu organizovano.

 • Znam svoj cilj i gde idem, kaže.

Studentkinje Ekonomskog fakulteta kažu da „idu da podrže Vučka“. Ni one ne znaju šta se dogodilo pre 27 godina, ali „majka voli Vučka“, pa im je rekla da idu da ga podrže.

Grupa mladića iz UKC Kragujevac kaže da zna da je „bio pogrom“, kao i da je ta zdravstvena ustanova „značajno zastupljena“ u autobusima koji kreću za Novi Sad.

„Zastupljena“ u autobusima je i lokalna samouprava, načelnici gotovo svih uprava, JKP Šumadija, SC Mladost, SPD Radnički, UKC Kragujevac… Direktori javnih i komunalnih gradskih preduzeća, navodno, idu automobilima a viđeni su i automobili u vlasništvu lokalne smaouprave.

Tagovi:

10 komentara

  1. Tako ste svi iz ostalih gradova došli u Novi Sad a nemate pojma zašto?
   Novi Sad i Vojvodina su primili izbeglice, dok im je Beograd postavio rampu na autoputu!
   Sada vaš jad i beda od predsednika okuplja vas i
   hvali se nekakvom pobedom, on koji je sve vreme huškao narod zajedno sa Šedlšeljem!
   Njemu dolazite da mu se klanjate? Ma BRAVO❗

 1. Gradska uprava je primer mobinga i pritisaka na zaposlene da idu na skupove SNS-a. Isto je i u JKP Šumadija.

 2. Zašto kragujevački narodni poslanici opozicije ćute zbog maltretiranja ljudi u javnom sektoru? Bitno je da su se oni ušuškali u skupštinskim klupama, a građane naprednjaci na silu odvode na partijske skupove. Glas Šumadije kao jedini nezavisni medij u Kragujevcu treba da pita narodne poslanike : živili su uopšte?

 3. Pa, naravno da treba da obeležavamo Oluju- najglasnije što možemo! I svakome ko želi da ide treba dati slobodan dan.

 4. Urušavanje SNS a se nastavlja i ovaj odlazak u Novi Sad je još jedan dokaz. SNS je izgubio članove pa zato primoravaju zaposlene da idu. Članova ima samo još na papirima koje vodi Dašić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.