IZABRANA NAJLEPŠA DVORIŠTA NA TERITORIJI ŠUMADIJE

Grad

Svi pobednici u kategoriji „Najlepše dvorište“ na teritoriji Kragujevca su iz Vlakče. Prvo mesto pripalo je Jeleni i Aleksandru Pavloviću, drugi je Radiša Radosavljević, dok nagrada za trećeplasirano domaćinstvo odlazi u ruke Milosava Vučkovića.

Pobednik u kategoriji „najlepše park dvorište“ je Milorad Jevtić iz Kormana. Druga nagrada „ide“ u ruke Lidiji Lazić iz Stragara a treća Nadi Gajić iz Vlakče.

U kategoriji „najlepše etno dvorište“ i ovog puta su višestruko nagrađivani učesnici, koji su pobeđivali i na regionalnom takmičenju. Najlepše etno dvorište ima Dragica Gajić iz Dulena, drugoplasirani je „Janin raj“ porodice Cvetković iz Petrovca, dok je trećeplasirana Slađana Ješić iz Vlakče.

Komisija smatra da najlepši detalj ima u svom dvorištu Draga Pavlović, drugi je Aleksandar Jovanović iz Vlakče a treći Ratko Jovanović, takoće iz Vlakče.

Na manifestaciji „Dani otvorenih dvorišta“ ove godine učestvovalo je 59 domaćina iz 13 sela u okolini Kragujevca. Stručni žiri, u kojem su, kao i svake godine, bili predstavnici Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i JKP „Šumadija“ tj „Zelenila“, posetio je, sa predstavnicima Gradske turističke organizacije, sve prijavljene kandidate. Nagrade najboljima trebalo bi da budu uručene iduće nedelje, kada ćemo posetiti sve pobednike i na licu mesta im uručiti priznanja. Do kraja jula trebalo bi da budu izabrani i pobednici na teritoriji Šumadije.

Tradicionalno, najviše učesnika u konkurenciji za najlepše dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj i ovog puta bilo je iz Vlakče. U ovom selu je prvi put 2007. godine organizovana manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“ i njegovi žitelji su najlepše uredili okućnice i okružili se pravim malim vrtovima i parkovima. Osim žitelja Vlakče, ove godine u kategoriji za titulu najlepših dvorišta bila su i domaćinstva iz Stragara, Čumića, Cerovca, Lužnica, Petrovca, Novog Milanovca, Donjih Grbica, Kormana, Dragobraće, Vinjišta, Gornje Sabante i Dulena.

Nagrade za pobednike obezbedili su Roda centar, Dunav osiguranje i Gradska turistička organizacija Kragujevac, koja je i organizator manifestacije.

Tekst: Snežana Milisavljević
Fotografija: Aleksandar Jevtić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.